Bugün size nefis bir mandalina reçeli tarifi vereceğim.
Bu tarifi diğer mandalina reçellerinden ayıran en önemli özellik, mandalinanın bütün olarak pişirilmesi.
Bunun için minik boy mandalinalara ihtiyacınız olacak.
Eğer küçük mandalina bulamazsanız; çok büyük ve kalın kabuklu olmayan, herhangi bir mandalinayı ikiye veya dörde bölerek kullanabilirsiniz.
Kabuğu ile nasıl olur? diye düşünmeyin;
Ön pişirim yapılıp, bir parça piştiği ve kabukta ki acısı gittiği için bu hali ile gayet güzel oluyor.
Ben geçen yıl pazarda bu mandalinaları gördüğüm zaman aklıma bir tek reçel yapmak geldi.
Satıcı mandalinayı seçtirseydi, daha da küçük olanları alacaktım ama bunlarda hiç fena değildi, işimi gördü.
Geçen yıl reçeli pişirdim, yapım aşamaları ile birlikte resimlerini çektim ama tarifi bu kışa kaldı.
Sizi bugün yine bol resimli bir tarif bekliyor😊