Bu yemeğin adı ya kabak kale, yada kabak kalye ama ben hatırlayamadığım için kabak yemeği dedim.
Yaz ayları için çok hafif bir yemek, üstelik yazın kabak çok ucuz oluyor.
Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KABAK YEMEĞİ;
Malzemeleri:
1 kilo sakız kabak
Yarım çay bardağı pirinç
1 orta boy havuç
5 adet cherry domates
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
TARİFİ:
Kabakları tırtıklı soyacakla soyun (çok dekoratif oluyor).
Dilim dilim doğrayın.
Havuçları temizleyip halka halka doğrayın.
Cherry domatesleri dilimleyin.
Kabakları tencerenin altına dizin.
Üzerine havuçları domatesleri dizin.
Aralarına ve üzerine pirinç serpiştirin, 1 su bardağı su ekleyin.
Tuz ve yağını ayarlayın.
Dereotunu incecik kıyıp üzerine serpiştirin, hafif ateşte ağır ağır pişirin.
"Afiyet Olsun"
29 Ağustos 2006 Salı
27 Ağustos 2006 Pazar
KAĞIT KEBABI
Kağıt kebabı sizi görüntüsüyle bile ihya edebilen bir yemek.
Eti ve bezelyeyi seviyorsanız bu yemeği de seveceksiniz.
Servisi de göz doldurucu olunca daha ne olsun.
Yıllarca kağıdın fırında yanabileceği korkusuyla bu yemeği yapmadım ama fırın poşeti gibi bu da mucizevi bir şekilde ısıya dayanıyor.
Resimde ki kağıt daha güzel dursun diye yenisiyle değiştirdim ama normalde kağıt fazla yanmıyor gayet şık duruyor.
"Afiyetle Kalın"
KAĞIT KEBABI;
Malzemesi:
1 kilo bezelye(temizleyince yarım kilo çıkıyor),
300 gram dana kuşbaşı,
2 orta boy patates,
2 orta boy havuç,
2 küçük boy kabak,
2 sivri biber,
2 kırmızı biber,
1 su bardağı küçük boy mantar,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Tuz,
4 adet kesilmiş yağlı kağıt(pişirme kağıdı).
KAĞIT KEBABI TARİFİ:
Kuşabaşı etleri tencereye alıp, sıvıyağla kavurun.
Üzerine biraz su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra tüm sebzeleri uygun ebatlarda doğrayın.
Mantarlarınız küçükse bütün kullanabilirsiniz.
Hepsini etle karıştırın tuzunu atın.
Kağıtları kare şeklinde kesin.
Tam ortalarına eşit miktarda etli malzemeden yerleştirin.
Katlayarak kağıdın uçlarını kıvırın.
Fırın tepsisine hazırladığınız doldurulmuş ve katlanmış kağıtları yerleştirin.
Isıtılmış fırında yarım saat yada malzemenin sertliğine bağlı olarak uygun sürede pişirin.
Pişipte fırından çıktığı zaman, kağıdın karnını dekoratif kesip (ben artı şeklinde kesik atıp,uçlarını geri kıvırdım) servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Eti ve bezelyeyi seviyorsanız bu yemeği de seveceksiniz.
Servisi de göz doldurucu olunca daha ne olsun.
Yıllarca kağıdın fırında yanabileceği korkusuyla bu yemeği yapmadım ama fırın poşeti gibi bu da mucizevi bir şekilde ısıya dayanıyor.
Resimde ki kağıt daha güzel dursun diye yenisiyle değiştirdim ama normalde kağıt fazla yanmıyor gayet şık duruyor.
"Afiyetle Kalın"
KAĞIT KEBABI;
Malzemesi:
1 kilo bezelye(temizleyince yarım kilo çıkıyor),
300 gram dana kuşbaşı,
2 orta boy patates,
2 orta boy havuç,
2 küçük boy kabak,
2 sivri biber,
2 kırmızı biber,
1 su bardağı küçük boy mantar,
1 orta boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Tuz,
4 adet kesilmiş yağlı kağıt(pişirme kağıdı).
KAĞIT KEBABI TARİFİ:
Kuşabaşı etleri tencereye alıp, sıvıyağla kavurun.
Üzerine biraz su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra tüm sebzeleri uygun ebatlarda doğrayın.
Mantarlarınız küçükse bütün kullanabilirsiniz.
Hepsini etle karıştırın tuzunu atın.
Kağıtları kare şeklinde kesin.
Tam ortalarına eşit miktarda etli malzemeden yerleştirin.
Katlayarak kağıdın uçlarını kıvırın.
Fırın tepsisine hazırladığınız doldurulmuş ve katlanmış kağıtları yerleştirin.
Isıtılmış fırında yarım saat yada malzemenin sertliğine bağlı olarak uygun sürede pişirin.
Pişipte fırından çıktığı zaman, kağıdın karnını dekoratif kesip (ben artı şeklinde kesik atıp,uçlarını geri kıvırdım) servis yapın.
"Afiyet Olsun"
25 Ağustos 2006 Cuma
ETLİ TAZE BARBUNYA
Hiç taze barbunya pişirir misiniz?
Daha önce ben hiç pişirmezdim.
Kış aylarında kuru barbunya pişirirdim.
Bir yerde yedim ve çok hoşuma gitti, bende pişirmeye başladım.
Mevsimi geçmeden sizde deneyin, gerçekten güzel oluyor.
Bu yemeğin resmini çekerken çok acelem vardı, bir kına gecesine gitmem gerekiyordu.
Ben gelinceye kadar yemeğin yerinde yeller esebilirdi.
Onun için hemen çekim yaptım, kınaya öyle gittim.
Şimdi bakıyorum da sağ üst köşeye turşu çok yakışırmış.
"Afiyetle Kalın"
ETLİ TAZE BARBUNYA;
Malzemeler:
1 kilo taze barbunya, (kabuklarını temizleyince elinizde çok az kalabilir)
300 gram kuşbaşı et,
1 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,sıvı yağ.
TARİFİ:
Etleri tencereye alın.
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Biraz sıvı yağ ekleyip, soğanını doğrayın.
Soğan kavrulunca biber salçasını ekleyin.
Barbunyaları temizleyip, yıkayıp tencereye alın.
Tuzunu ve suyunu ilave edip, ağır ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"
Daha önce ben hiç pişirmezdim.
Kış aylarında kuru barbunya pişirirdim.
Bir yerde yedim ve çok hoşuma gitti, bende pişirmeye başladım.
Mevsimi geçmeden sizde deneyin, gerçekten güzel oluyor.
Bu yemeğin resmini çekerken çok acelem vardı, bir kına gecesine gitmem gerekiyordu.
Ben gelinceye kadar yemeğin yerinde yeller esebilirdi.
Onun için hemen çekim yaptım, kınaya öyle gittim.
Şimdi bakıyorum da sağ üst köşeye turşu çok yakışırmış.
"Afiyetle Kalın"
ETLİ TAZE BARBUNYA;
Malzemeler:
1 kilo taze barbunya, (kabuklarını temizleyince elinizde çok az kalabilir)
300 gram kuşbaşı et,
1 orta boy soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,sıvı yağ.
TARİFİ:
Etleri tencereye alın.
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Biraz sıvı yağ ekleyip, soğanını doğrayın.
Soğan kavrulunca biber salçasını ekleyin.
Barbunyaları temizleyip, yıkayıp tencereye alın.
Tuzunu ve suyunu ilave edip, ağır ateşte pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)