YAMAN ETKİNLİK,PASTAKOLİK=İLKBAHAR PASTASI
Yaman etkinliğimizin bu ay ki konusu, pastalar.
Pastakolik etkinliğimizin ev sahibi; Pasta cafe blogundan Özlem Hanım'a kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Bu arada bu etkinliğin ismiyle Pastakolik adında bir grup oluşturuldu.
Sadece pasta ve pastaya benzeyen keklerden oluşan tariflerin yer aldığı bu kategoriyi bir çok blogda görebilir, ziyaret edebilirsiniz.
Gelelim benim etkinlik için hazırladığım İlkbahar pastasına.
Geçen ay pasta etkinliği açıklanınca, şeker hamuru aklıma geldi, şeker hamurundan bir pasta yaparım diye düşündüm.
Fakat şeker hamurundan bırakın pasta yapmayı, şeker hamuruna dokunmamıştım bile.
Şeker hamuru denince aklıma, pastaların üzerinde ki insanın dişini kıracak sertlikte ki güller geliyordu.
Neyse 1 paket beyaz şeker hamuru ve rengarenk gıda boyaları aldım.
Düne kadar elimi hamura sürmedim.
Baktım süre bitiyor, dün niyetlendim ama misafirim geldi.
Bugün etkinliğin son günüydü, ya hep-ya hiç diyerek mutfağa girdim.
Öğlen saat 13'te mutfağa girdim, 15.30'a kadar bu görmüş olduğunuz pasta ortaya çıktı.
Acemilikten pastayı kaplayacağım şeker hamurunu çok inceltmişim, kaplama yapıyorken bir iki yerinden açıldı.
Şeker hamurunu beyaz alıp, ihtiyacınıza göre renklendirmek bence daha pratik.
Bu arada şeker hamuru yenilmeyecek bir şey değilmiş, biz kokusunu ve tadını çok sevdik.
Pastanın tarifine gelirsek;
Hazır pasta tabanının içini portakal suyu ile ıslattım, krem şanti sürüp, file fındık serptim.
Üzerini kapatıp, krem şanti ile sıvadım.
Şeker hamurunu nişasta ile açıp (sakın fazla inceltmeyin) pastanın üzerini kapladım.
Kenarlarından artanları gıda boyası ile renklendirip, çiçek şekli vererek bu modeli çıkardım.
Yanlarda ki yaprakları ballı su ile tutturdum, ballı su ile figürler hemen yapışıyor.
Model olarak mutlaka çiçek yapacaktım ama başlarken pastanın modeli tam olarak aklımda yoktu.
İsmini de kızımın önerisi ile "İlkbahar Pastası" koyduk.
Sizde rengarenk hamurlarla istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Bu pastada yarım paket şeker hamuru kullandım.
"Afiyet Olsun"
30 Mart 2008 Pazar
28 Mart 2008 Cuma
FINDIKLI MUFFİN
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 = FINDIKLI MUFFİN
19. çay etkinliğimizin ev sahipliğini "Yemek Güncesi" blogundan Yeliz Hanım yapıyor.
Etkinliğe fındıklı muffin yada diğer adı ile fındıklı top kek ile katılıyorum.
Bu kekin içinde öğütülmüş fındık, üzerinde çikolatalı sosun üzerine serpilmiş file fındık var.
Ben görüntüsü haşmetli olsun diye, Paşabahçe'nin krem karamel kalıpları ile pişirdim.
Kalabalık misafir guruplarında, kağıt kek kalıpları yada daha küçük kek kalıpları ile pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
23 Mart 2008 Pazar
ANADOLU ÇORBASI
YE # 32 ÇORBA TARİFLERİ=ANADOLU ÇORBASI
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu; Çorba tarifleri.
Ev sahibimiz; Lama Mutfakta blogundan sevgili Lama.
Arkadaşımız yeni anne oldu, bunca işinin arasında etkinliğin ev sahipliğini yapmayı ertelemedi.
Kolay gelsin Lamacım, İnşallah Zeynep bir kaç gün uslu bir kız olur, sende rahat rahat düzenlemeleri yaparsın : )
Gelelim çorba tarifimize;
Bu çorbanın adı, Anadolu çorbası ama ben ona "Allah ne verdiyse, evde ne varsa" çorbası da diyorum.
Çünkü içinde yok yok ama hepsinden azar azar.
Malzemeler az görünebilir ama pişince şiştiklerini unutmayın, fazla malzeme ile lapa gibi bir çorbanız olur.
İçindekilerden bahsedecek olursak, mercimek-pirinç-bulgur-erişte-tarhana, baharat olarakta nane-kırmızı biber-kekik ve salça.
Oldukça doyurucu ve besleyici bir çorba.
"Afiyetle Kalın"
ANADOLU ÇORBASI;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı pirinç,
1 yemek kaşığı bulgur,
2 yemek kaşığı erişte,
2 yemek kaşığı tarhana,
1 küçük boy soğan,1 yemek kaşığı salça,
1 tane et suyu tableti,
yarım çay bardağı zeytinyağ.
Baharatlar;
1 tatlı kaşığı nane,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı kekik,
tuz.
Yapılışı;
Zeytinyağının içine rendelediğiniz soğanı ekleyin ve kavurun.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip,bir kaç dakika daha kavurun.
Hemen hemen 5-6 su bardağı su ilave edin,et suyu tabletini de suyun içine atıp,kaynatın.
Mercimek-pirinç-bulgur ve erişteyi kaynayan suya ilave edin.
Tarhanayı soğuk suyla önce çözdürüp,sonra kaynayan suya ekleyin.
İçinde ki et suyu tabletinin tuzunu dikkate alarak tuzunu ilave edin.
Çorba kaynayıp,içinde ki bakliyat pişince ayrı bir tavada zeytinyağı,nane,kırmızı biber ve kekiği kızdırıp çorbanın üzerine ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)