30 Mart 2009 Pazartesi

KURU KAYISILI PASTA


YAMAN ETKİNLİK; KURUTULMUŞ MEYVELER
Bu ayın etkinlik konusu "kurutulmuş meyveler"
Ev sahibimiz; "Sarıkuş" blogunun sahibi Seher Hanım.
Bundan önceki etkinliğe de kuru meyve ile hazırlanmış bir tarif ile katılmıştım.
Bakınız; Kuru Meyvalı Toplar
Yine kuru kayısı ile hazırladığım tart için bakınız; Kayısılı-Fıstıklı Tart
Mart ayının etkinlik konusu belli olunca bu sefer ne zamandır denemek istediğim
kuru kayısılı pastayı yapmaya karar verdim.
Pastanın üzerindeki kayısıları komposto olarak pişirip, bir gün buzdolabında bekletiyorsunuz ve kuru kayısıların görüntüsü yaş kayısı ile aynı oluyor.
Ben kompostoyu pişirdikten sonra 1 gün dolapta bekletmeyip, aynı gün pastayı hazırladım, şekilleri o yüzden çok muntazam olmadı.
Pandispanyayı kakaolu kullandım.
Taze portakal suyu ile pandispanyayı ısladım.
İç kısmına iri çekilmiş ceviz içi serptim.
Kenarlarını file fındık ile kapladım.
Tam orta kısmında pudra şekeri ile çırpılmış 1 çay bardağı taze krema kullandım.
"Afiyetle Kalın"

26 Mart 2009 Perşembe

YULAFLI EKMEK

muhteremle afiyetle

YE# 43 EKMEK TARİFLERİ;
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Ekmek.
Etkinliğin ev sahibi ise Binbir Çeşni blogunun sahibi olan Sevgili arkadaşımız Saliha.
Saliha etkinliğe gönderilen bütün tarifler için ayrı bir sayfa açtı, etkinlikte yer alan tarifler BURADA
Etkinliğe Söke unun "Yulaf Unu Karışımı" ile hazırladığım ekmekler ile katılıyorum.
Ekmek yapmak için illa ekmek makinanızın olması gerekmez.
Ben bu ekmekleri ekmek makinası olmadan fırında pişirdim.
Söke unun ekmek yapmak için hazırladığı unlar ile 2 yıl önce Lezzet dergisinin promosyonu ile tanışmıştım.
Dergiden çıkan paket ile ilk defa evde ekmek pişirmiştim.
1 paketin içinde 2 paket un,2 paket maya bulunuyor.
İsterseniz büyük 1 ekmek, yada 2 ekmek yapabiliyorsunuz, yada ihtiyacınız azsa 1 paketini pişiriyorsunuz.
Üst resimde görmüş olduğunuz küçük ekmekleri hepimiz çok sevdik.
Bu ekmekler kızıma Heidi'de ki küçük ekmekleri hatırlattı.
Bu ekmekleri bir pazar sabahı kahvaltı için hazırladım.
Ekmekleri küçük porsiyonlar halinde hazırladıktan sonra üzerlerine çörek otu ve kuru biberiye serptim.
 "Afiyetle Kalın"


24 Mart 2009 Salı

LAHANA ÇORBASI

İstanbul'da 1-2 gündür hava güneşli ama muazzam bir soğuk var.
Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbalarda masamızda ki yerini almaya devam ediyor.
Eşim sağlıklı olmadığını düşündüğü için hazır çorba içmek istemez.
"Hazır çorba pişireceğine bir tarhana kaynat yada 1-2 sebzeyi bir araya getirip, kendin çorba yap" der.
Bende çeşit çeşit sebzelerle çorba denemesi yapıyorum.
Bu çorbadan pek umudum yoktu ama tadı bize göre çok güzel oldu.
Servis yapmadan önce blender ile krema haline getirdim, görüntüsüde güzel oldu.
Dikkat;
Bu çorbanın "zayıflatan mucize lahana çorbası" ile bir ilgisi yoktur : )
Çorbanın içinde sebze olarak beyaz lahana ve havuç var.
Süt ve un ile meyane hazırlayıp, kıvamını ayarladığınız zaman çorbanız hazır.
Beyaz ve Mor lahana ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"

LAHANA ÇORBASI;
Malzemeler;
2 su bardağı incecik doğranmış beyaz lahana,
1 çay bardağı rendelenmiş havuç,
1 adet orta boy soğan,
2 su bardağı süt,
1 çay bardağı un,
1 adet tavuk bulyon,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,karabiber,nane.
Yapılışı;
Soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
İncecik doğradığınız lahanaları,rendelediğiniz havucu ekleyin 3-4 dakika kavurun.
Üzerine 2 su bardağı su ekleyip,sebzelerin pişmeye bırakın.
2 su bardağı sütün içine, 1 çay bardağı un ilave ederek iyice karıştırın.
Bu karışımı karıştıra karıştıra sebzelere ekleyin.
İçine 1 tavuk bulyon ekleyin.
Bulyon tuzlu olduğu için tuzunu kontrol ederek ekleyin.
Unlu karışımla biraz kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Blender ile çorba krema kıvamında çırpın.
Not; Ben resimde sebzelerin görünmesi için blender ile çırpmadan önce resmini çektim.
Hazırladığınız çorbayı isterseniz kuru nane ile yada naneli ve salçalı kızdırılmış yağ sosu ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"