Bamya çok fazla tarifi olmayan bir sebze, en çok zeytinyağlısı pişirilir.
Kızartması da garnitür niyetine çok sevilir.
Pazardan bamya aldığım zaman "değişik bir şekilde nasıl pişiririm?" diye düşünürüm.
Bu sefer, "pek çok sebzenin diblesi yapılıyor da bamyanın diblesi neden olmasın?" dedim.
Bamya diblesi tamamen doğaçlama ortaya çıktı.
İçine bol bol domates rendeledim, fazla su ilave etmeden suyunu çektirerek pişirdim, domatesli pilav gibi bir lezzeti oldu, ben bile bir kaç kaşık yedim : )
Bamya ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Bamya Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
BAMYA DİBLESİ;
Malzemeler;
Yarım kilo bamya,
1 adet limon,
1 büyük çay bardağı pirinç,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Bamyaların tepesini külah şeklinde soyun.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında soteleyin.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğanlara ilave edin.
Domatesleri rendeleyip, tencereye ekleyin.
Bamyaları yıkayıp, iyice süzdürün, tencereye ilave edin.
Limonun suyunu sıkıp, bamyaya ilave edip karıştırın.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın tencereye ekleyin.
Tuzunu ilave edin, 1 çay bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Bamya çok narin bir sebze olduğu için çok karıştırmayın.
İsterseniz suyunu çektirerek pilav gibi pişirebilirsiniz.
Ya da biraz daha sulu bırakıp, sulu yemek gibi servis edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
31 Temmuz 2012 Salı
29 Temmuz 2012 Pazar
KABAK TARİFLERİ
Kabak bahar ve yaz aylarında tezgahları süslemeye başlar.
En bilinen çeşidi, resimde gördüğünüz sakız kabaktır.
Girit-Yayla kabağı olarak bilinenen çeşidi de yine dolma ve benzeri tariflerde kullanılır.
Kabak en çok kızartma ve dolma olarak kullanılır.
Son yıllarda yoğurtlu salatası da oldukça revaçtadır.
Bugünkü bölümümüz olan "Kabakla yapılan tarifler" dosyasında sakız kabak, yayla kabağı, kabak çiçeği ile hazırladığım tarifler yer alıyor.
"Afiyetle Kalın"
En bilinen çeşidi, resimde gördüğünüz sakız kabaktır.
Girit-Yayla kabağı olarak bilinenen çeşidi de yine dolma ve benzeri tariflerde kullanılır.
Kabak en çok kızartma ve dolma olarak kullanılır.
Son yıllarda yoğurtlu salatası da oldukça revaçtadır.
Bugünkü bölümümüz olan "Kabakla yapılan tarifler" dosyasında sakız kabak, yayla kabağı, kabak çiçeği ile hazırladığım tarifler yer alıyor.
"Afiyetle Kalın"
26 Temmuz 2012 Perşembe
ERİŞTELİ, TAVUKLU, YEŞİL MERCİMEKLİ SALATA
Sıcaklar tüm hızı ile sürerken, yemek için yoğurtlu salatalar ve hafif yemekler tercih ediyoruz.
Ramazan ayında olduğumuz için de bizi tok tutacak yemeklere ihtiyacımız var.
Bu salata ise bu konuda çok iyi, neden derseniz;
1-Erişteli olduğu için tok tutuyor.
2-Yeşil mercimek sayesinde günlük proteini almış oluyorsunuz.
3-Tavuğun hafif olduğunu ama tok tutma özelliği olduğunu unutmamak lazım.
4-Yoğurtlu olduğu için yerken ferah bir etki bırakıyor.
5-"Bu kadar faydalı olan bir şey tatsızdır" diye düşünmeyin, kesinlikle çok lezzetli bir salata.
E daha ne olsun, yapıp yiyenlere afiyet olsun : )
"Afiyetle Kalın"
Ramazan ayında olduğumuz için de bizi tok tutacak yemeklere ihtiyacımız var.
Bu salata ise bu konuda çok iyi, neden derseniz;
1-Erişteli olduğu için tok tutuyor.
2-Yeşil mercimek sayesinde günlük proteini almış oluyorsunuz.
3-Tavuğun hafif olduğunu ama tok tutma özelliği olduğunu unutmamak lazım.
4-Yoğurtlu olduğu için yerken ferah bir etki bırakıyor.
5-"Bu kadar faydalı olan bir şey tatsızdır" diye düşünmeyin, kesinlikle çok lezzetli bir salata.
E daha ne olsun, yapıp yiyenlere afiyet olsun : )
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)