28 Ağustos 2012 Salı

TATİLDEYİM!

Muhterem'le Afiyetle
Bayram biteli 1 hafta oldu,  sayfamı normalde hemen güncellerim ama şu anda memleketimiz Kastamonu'da tatildeyim.
Uzun zamandır köyümüzde inşaatı devam eden evimiz bitti ve bu yıl taşındık.

köydeki evimiz
Artık yaz tatillerimde kendi evimize, resimlerde gördüğünüz bu manzaraya gideceğiz 😊
Kastamonu-Çatalzeytin'de bulunan köyümüze 10 Ağustos'ta geldik, evin inşaat temizliği, yerleşme telaşı derken ilk hafta hiç bir şey anlamadık.

Şimdi evimizin, özellikle balkonun tadını çıkarıyoruz.
Hafta sonuna doğru İstanbul'a döneceğim, o zaman sayfamı düzenli olarak güncellemeye ve tarif vermeye devam edeceğim.
"Afiyetle Kalın"

18 Ağustos 2012 Cumartesi

HAYIRLI BAYRAMLAR!

Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı-huzurlu ve mutlu daha nice bayramlar geçirmenizi temenni ederim.

"Afiyetle Kalın"

15 Ağustos 2012 Çarşamba

KORUKLU BAMYA

Koruklu bamyayı farklı bamya tarifleri ararken gördüm.
Limon ekşiliği ve tadı dışında bamya da farklı bir tat arıyorsanız, bir deneyin derim.
Üstelik tam yaz aylarına uygun, hafif zeytinyağlı bir yemek oluyor.
Çevrenizde üzüm asması varsa üzümler olgunlaşmadan bu tarifi yapabilirsiniz.

Ben balkonuma saran üzümün ham halde ki salkımlarını kullandım.
Bamya ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;

Bamya Tarifleri

"Afiyetle Kalın"
KORUKLU BAMYA;
Malzemeler;
Yarım kilo bamya,
3 salkım koruk ( ham, henüz olmamış üzüm )
1 adet limon,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı.

TARİFİ;
Bamyaların tepesini külah şeklinde soyun.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında soteleyin.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğanlara ilave edin.
Domatesleri rendeleyip, tencereye ekleyin.
Bamyaları yıkayıp, iyice süzdürün, tencereye ilave edin.
Limonun suyunu sıkıp, bamyaya ilave edip karıştırın.
Koruğun 2 salkımını sıkarak suyunu yemeğe ilave edin.
Üzerine 1 adette yıkanmış bütün halde  koruk yerleştirin.
Tuzunu ilave edin, 1 çay bardağı su ilave edin.

Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Bamya çok narin bir sebze olduğu için çok karıştırmayın.
Servis yaparken bütün halde ki salkımı bamyanın üzerine yerleştirin.

"Afiyet Olsun"