23 Ocak 2007 Salı

ISLAK KEK

Yumuşak kekleri çok sevdiğim için ıslak kekin benim için ayrı bir önemi var.
Bu kek ıslak olduğu için yumuşacık oluyor.
Eskiden, üzerine dökülen sosu kendi hamurundan ayırdığımız çiğ yumurtalı sosundan ayırıp, yapıyordum.
Tabii o da hem yumurta yumurta kokuyordu, hemde çiğ yumurta yemiş oluyorduk.
Bu yüzden yaz aylarında hiç yapamıyordum.
Fakat son zamanlarda sosu yumurtaları kırmadan önce ayırıyorum, çiğ yumurta yemek ve kokusunu çekmek zorunda kalmıyoruz.
"Afiyetle Kalın"

ISLAK KEK;
Malzemesi;

4 Adet yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Süslemek için;
1 çay bardağı hindistan cevizi.
TARİFİ;
Süt, sıvı yağ, toz şekeri ve kakaoyu karıştırın.
Bu karışımın 1 su bardağını daha sonra kekin üzerine döküp, ıslatmak için ayırın.
Kalan karışıma yumurtaları, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve iyice çırpın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış, kısık haldeki fırında ağır ağır pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip, kalıptan çıkarın.
Üzerine, ayırdığınız 1 bardak kakaolu karışımı dökün.
Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
"Afiyet Olsun"



*Muhteremle Geziye güncellendi.
Rumeli kavağı ve Boğaz'da gezmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Kavağı ve Boğaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...