Kastamonu denilince ilk akla gelen tirit olur.
Fakat tirit her yerde farklı bir şekilde yapılabiliyor.
Bazı yerlerde susamsız simit ile hazırlanıyor, bazı yerlerde ise yine kuru yufka ile hazırlanıyor ama ismi "ıslama" olarak geçiyor.
Bizde kuru yufka ile hazırlanır ve kemikli et suyu ile ıslatılıp, yanında yine kemikli et ile servis yapılır.
Bakınız; Tirit
Bu tarifte ise tavuk eti ile hazırlanmış halini göreceksiniz.
Bir keresinde köyde hindi ile hazırlamıştık, o da çok lezzetli olmuştu.
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU ISLAMA;
Malzemeler;
1 adet tavuk göğsü yada 3 adet tavuk budu,
1 kilo yufka,
1 yemek kaşığı tuzot, karabiber.
Yapılışı;
Tavuk göğsünü yada budunu temizleyip, yıkayın.
Bol su içinde tencerede tuzotla beraber pişirin.
Yufkaları rulo yapıp, aynı boyda kesin, Borcama dizin, fırında iyice kurutun.
Pişen tavukları irice parçalayın.
Servis yapacağınız zaman yufkaların üzerine tavuk etlerini yerleştirin ve tavuk suyunu dökün.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...