Bu kuzu şiş tarifim Tuz Biber dergisinin Mart sayısında yayınlandı ve kapak resmi olarak kullanıldı.
Şimdi tam mangal mevsimi terasta, balkonda, bahçede mangal yapılmaya başlandı.
Tabii benim gibi mangal yapmaya yeriniz yoksa pratik ızgaralar ve teflon tavalarda iş görüyor.
Mesela ben bu şişleri çok az yağ damlatılmış teflon tavada pişirdim.
Yanında Pirinç Pilavı ve bol salata ile akşam yemeğiniz hazır.
"Afiyetle Kalın"
KUZU ŞİŞ;
Malzemeler;
1 Kilo kuzu kuşbaşı,
Yarım kilo arpacık soğan,
Yarım kilo cherry domates,
Tuz ve 1 paket çöp şiş.
İsteğe bağlı kekik.
Tarifi;
Arpacık soğanları soyup, yıkayıp hazırlayın.
Etleri yıkayıp,1 et, 1 arpacık soğan, 1 cherry domates olmak üzere şişe geçirin.
Hazırladığınız şişleri, ızgarada yada az sıvı yağda teflon tavada pişirin.
Tuzunu, kekiğini serpip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Rumeli Hisarüstü-Duatepe Parkı'ndan resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Rumeli Hisarüstü-Duatepe Parkı
BAYILIRIM KUZU ETİNE ELLERİNİZE SAĞLIK:))
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar ellerine sağ
YanıtlaSillık harika bayılırım öpüyorum...
Muhterem hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. sevgiler
YanıtlaSilkuzu şiş harika görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
mükemmel bir görüntü,eline sağlık :)
YanıtlaSilmangala asla hayır diyemeyiz biz ailecek.ellerine saglık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..
YanıtlaSilBENİM GİBİ ETÇİL BİRİ İÇİN DAHA NE OLSUN..
SEVGİLER
nefis görünüyor eline sağlık canım.güzel bir pazar diliyorum.
YanıtlaSilCanım çok hoş olmuş,gel beni ye diyor. Ellerine sağlık,sevgi ile öpüyorum....
YanıtlaSil