10 Nisan 2013 Çarşamba

SULTANİ BEZELYELİ FIRIN MAKARNA

 Mevsim bahar olunca benim pazardan alacağım sebze bellidir, sultani bezelye : )
Çok severim kendisini, parça etle ya da zeytinyağlı hiç fark etmez her halini severim.
Her sebzeyi fırında makarna ile pişirdiğim için, "sultani bezelye ile neden fırın makarna olmasın?" diye düşünerek bu tarifi hazırladım.
Sultani bezelyeyi pek sevmeyen eşim, bundan da pek hoşlanmadı, bana da "tarifi verirken benim beğenmediğimi de yaz" dedi : )
Kendisi makarnalarını yedi, biz de kızımla birlikte hepsini yedik : )
Sultani bezelye ile yapabileceğiniz daha önce yayınladığım tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

SULTANİ BEZELYELİ FIRIN MAKARNA;
Malzemeler; (Büyük boy kare Borcam için)
1 paket fiyonk makarna,
1 kilo sultani bezelye, (bezelyenin çok göründüğüne bakmayın, temizlerken çoğu gidiyor)
Tuz,
Beşamel sos için;
2 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
2 tepeleme yemek kaşığı un,
Tuz,
Üzerine;
Kaşar peynir.

TARİFİ;
Sultani bezelyenin körpe olanlarını taze fasulye gibi temizleyin.
Kılçığı çok olduğu için gerekirse kenarlarını bıçakla kesin.
Kaynayan tuzlu suda diriliği gidinceye kadar haşlayın.
Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Tepsinin dibini ve yanlarını yağlayın.
Alt kısmına 1 kat haşlanmış makarna yerleştirin.
Üzerine haşlanmış bezelyeleri ilave edin.
İstediğiniz baharatları (karabiber-kırmızı pul biber gibi) ilave edin.
Beşamel sosu hazırlamak için;
Malzemeleri pürüzsüz oluncaya kadar karıştırıp, pişin.
Makarnanın diğer yarısına 2-3 kaşık beşamel sos döküp, harmanlayın.
Tepside ki bezelyenin üzerini kaplayın.
En üstüne de kalan beşamel sosu yerleştirin.
En son kaşar peynir rendesini her yerine eşit bir şekilde paylaştırın.
Önceden ısınmış, orta hararette ki fırında kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra dağılmadan kolay servis yapabilmek için en az 15 dakika dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu'nun İlkbahar resimleri tüm hızıyla devam ediyor : )

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık her zaman ki gibi leziz ve şık olmuş.4 Mayısta
    Bursalı bloggerler için toplantı düzenliyorum katılabilsen keşke:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım davetin için çok teşekkür ederim.
      Bursa'ya gelmeyi gönül isterdi ama pek umut yok.
      Çekingen olduğum için İstanbul'da ki toplantılara da katılmıyorum.

      Sil
  2. ellerine sağlı ablacım değişik olmuş bu şekilde..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. İsmi çok havalı :) Tabak da.....

    YanıtlaSil
  5. Ne güzeş bir görüntü Ellerine sağlık,Fırında hiç dnemedim ama denemekte fayda var anlaşılan.Gezi fotolarıda çok hoş

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...