6 Mayıs 2013 Pazartesi

KARADUT REÇELİ

Bugünlerde tezgahları yeni yeni meyveler süslüyor.
Karadut da bu meyvelerin arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta kahvaltıya gelecek olan misafirlerim için reçellerimi 2 gün öcesinden pişirdim.
Önce havuç reçeli, peşinden de karadut reçeli pişirdim.
Kahvaltının resimlerini burada görebilirsiniz.
Sulu meyvelerle reçel yaptığım zaman genellikle su eklemem, 1 gece şekerde beklettiğim meyvenin saldığı su yeterli olur.
Dut reçeli yaparken de aynı yöntemi izledim fakat dut 1 gece şekerin içinde beklediği halde hiç suyunu salmadı.
Bende su ekleyerek pişirdim, piştiği zaman en başta rengine bayıldım.
Tadı da umduğumdan çok daha güzeldi.
"Afiyetle Kalın"

KARADUT REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo karadut,
5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı limon tuzu.
TARİFİ;
Dutların saplarını koparıp, yıkayın ve iyice süzün.
Reçeli pişireceğiniz tencerenin en altına bir sıra dut yerleştirin.
Üzerine şekerin yarısını dökün.
Tekrar şekerin üzerine kalan dutları yerleştirin.

Dutların üzerine kalan şekeri dökün, 1 gece bekletin.
Not;
Bozulma-ekşime olmaması için buzdolabında bekletin.

Ertesi gün tencereyi ocağa yerleştirin.
İçine 2 su bardağı su ve vanilyayı ilave ederek pişirmeye başlayın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın, ağır ateşte 20 dakika pişirin.
Sık sık karıştırmayın! karıştırırken tahta kaşık kullanın.


Limon tuzunu reçele ekleyin, 5 dakika daha pişirip, ocağı kapatın.
Reçeliniz ılındıktan sonra temiz ve kuru bir kavanoza boşaltın, soğuduktan sonra kapağını kapatın.


 "Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Uluslararası Barış Parkının lale mevsiminde çekilmiş resimlerinin son bölümündeyiz.

8 yorum:

  1. elıne sağlık deneyeceğım tarıfı

    YanıtlaSil
  2. Karadut deyince aklıma hep Tire gelir, orada halis süzme yoğurdu karadut reçeliyle yerler. (hiç gitmedim ama ordan yoğurt ve reçel gelir bazen) :)


    Tane tane pek leziz görünüyor. Ellerine emeklerine sağlık canım benim.

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik Kuzum çok severim.
    Benimkide pismeyi bekliyor.

    YanıtlaSil
  4. çok şifalı bir meyve,rengi de kıvamı da mükemmel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. inanılmaz lezzetli ve güzel görünüyor.ellerinize emeğinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ceviz, kayısı, vişne, turunç, mandalina,portakal, incir, çilek reçellerinin hepsini yaptım ama dut reçeli hiç denemedim. Bitmeden yapmalıyım.:) Rengine hayran kaldım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. yine harika bir tarif yayınlamışsın..rengi gerçekten harika olmuş...ellerine sağlık....dutuda çok severim....:)

    YanıtlaSil
  8. Karadutu çok severim,karadutu şurup ve dondurucuda şoklatarak turta süslemelerinde,dodurmalarda kullanırım.Reçelini denemedim güzel bir fikir.Ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...