5 Şubat 2014 Çarşamba

ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL

 pratik profiterol
Geçtiğimiz günlerde kahvaltıya gelen misafirlerime etimekli pratik profiterol yaptım.
Misafir için hazırlık yaptığım zaman tatlı ve kurabiye işini akşamdan hazırlamaya çalışırım ama o gün 1 gün öncesinde de misafirim olduğu için akşamdan bir şeyler hazırlamaya fırsatım olmadı.
Sabah hazırlayacağım tatlının çeşidi zaman kısıtlı olduğu için çok mühimdi.
Şerbetli ile uğraşacak vaktim yoktu, tepside sütlü tatlı yapsam kıvamını bulup dağılmadan kesecek kadar  dolapta duramayacaktı.
Son anda aklıma Disal'de gördüğüm etimekle yapılan bu pratik tatlı geldi.
Tepside değilde kupta kişiye özel hazırlayarak keserken yayılma ihtimalini de ortadan kaldırmış oldum.
Birde etimeklerin yumuşaması için vaktim yoktu, şekerli su hazırlayıp içine batırarak kuplara paylaştırdım.
Vakit sıkıntınız varsa bu tatlıyı kesinlikle öneririm, benim çok işime yaradı : )
Bu tatlının mönüsünde yer aldığı masanın resimlerini buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

muhteremle afiyetle
ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL;
Malzemeler;
1 paket tuzsuz etimek,
Etimeği ıslatmak için;
3 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı su,
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 poşet krem şanti,
Şantiyi çırpmak için 1 su bardağı soğuk süt,
Üzeri için;
2,5 su bardağı süt,
1 paket çikolatalı sos,
Hindistan cevizi.

muhteremle afiyetle
ETİMEKLİ PRATİK PROFİTEROL TARİFİ;
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın.
Muhallebi malzemelerini sürekli karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra karıştıra karıştıra hem muhallebinin biraz soğumasını hemde kabuk bağlamamasını sağlayın.
Muhallebi biraz soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip, iyice karıştırın.
Kupların dibine 1-2 kaşık muhallebi koyun.
Toz şekeri suda karıştırarak eritin.
Hazırladığınız şekerli suda ıslattığınız etimeklerden ikisini parçalayarak muhallebinin üzerine ilave edin.
Tekrar üzerini muhallebi ile kaplayın.
Tüm kupları bu şekilde hazırlayın.
Not;
Kuplarınız çok derin değilse bu ölçülerle 6 adet tatlı çıkıyor.
Çikolatalı sosu sütle pişirin, tatlıların üzerine sosu paylaştırın.
Biraz soğuyup, üzeri kabuk bağladığında 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi serpin.
Soğuk olarak servis yapın.

Turkish Coffee
 "Afiyet Olsun"


9 yorum:

  1. Çok pratik ve çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. profiterol en sevdiğim tatlıların başında gelir.bu tatlıyı ben de canım çekince hemencecik yapıyorum.gerçekten de nefis oluyor.senin tatlının görüntüsü muhteşem olmuş.ellerine sağlık canım.
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Sanırım o tatlı ve kahve benim için canım teşekkür ederim:)))Ellerine sağlık,sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten güzel bir fikir bende bu tatlıyı çok beğenmiştim kuplardada çok şık olmuş ellerine sağlık Muhterem hanımcım

    YanıtlaSil
  5. Acil durum tatlısı olduğunu söylüyorsunuz ama geniş zamanların tatlıları kadar gösterişli:)) Ellerinize sağlık Muhterem Hanım.

    YanıtlaSil
  6. offff süper görünüyor bu ne böyle! çok gösterişli bişey.
    Blogunuzu takibe aldım mümkünse sizi de benim bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
  7. inanmıyorum bu nasıl bir güzellik böyle :)))
    nefis olmuş, ellerinize sağlık, sütlü tatlıları çok seven bir aile olarak bu güzelliği ilk fırsatta deneyeceğim :))
    afiyetler olsun,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Adsız22:16

    Ben kalabalık bi gruba aleminyum folyo kaplara yapıp bir gece beklettim. Harika oldu. Hem çok kolay hem çok lezzetli.Tesekkur ediyorum 🌹

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, tarifi beğenmenize sevindim.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...