12 Temmuz 2014 Cumartesi

KATIKLI DOLMA

dilimli kabak dolması
Katıklı dolma, kabağın 2 parmak genişliğinde dilimlenip, içinin kıymalı-ince bulgurlu ve reyhanlı bir iç malzemesi ile doldurulması ve yoğurtlu bir sos ile sunulması ile hazırlanan nefis bir dolma.
Yaz aylarına, özellikle iftar masalarına çok yakışan bir tarif.
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

sakız kabak
KATIKLI DOLMA;
Malzemeler;
1 kilo sakız kabak (ince-uzun)
İç Malzemesi;
300 gram orta yağlı kıyma,
1 su bardağı ince bulgur,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı kuru reyhan,
2-3 dal ince kıyılmış taze reyhan,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,
Tuz,
Servis için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça,
5-6 adet taze reyhan yaprağı.

katıklı kabak dolması nasıl yapılır
KATIKLI DOLMA TARİFİ;
İnce ve uzun kabakları yıkayın, kabuklarını çentikli soyacakla kazıyın.
2 parmak genişliğinde dilimleyin.
İç kısımlarını kaşıkla veya kabak oyacağı ile çıkarın.

katıklı kabak dolması nasıl yapılır
İçini hazırlamak için;
İnce bulguru ayıklayıp, yıkayın.
Kıymaya, ince bulgur, rendelenmiş soğan, kuru ve taze reyhan ve diğer baharatları, tuzu, zeytinyağını ekleyerek yoğurun.

katıklı kabak dolması nasıl yapılır
Kabak dilimlerini hazırladığınız iç malzemesi ile çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
Dibi geniş tencereye doldurduğunuz kabak dilimlerini peşpeşe dizin.
Üzerine zeytinyağı dökün, tuz serpin, 2 su bardağı su ilave ederek kısık ocakta pişirin.

dilimli kabak dolması
Servis yapacağınız tabağın altına ince bir tabaka sarımsaklı yoğurt yayın.
Üzerine kesik yeri yukarı bakacak şekilde dolmalardan  yerleştirin.
Dolmaların üzerine yoğurttan 1 tatlı kaşığı yerleştirin.
Küçük bir el tavasına zeytinyağını dökün, salçayı ilave ederek biraz kavurun.
Dolmanın üzerinde ki yoğurdun üzerine birer tatlı kaşığı salçalı sos dökün.
Reyhan yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"


3 yorum:

  1. Minik minik olması da çok güzel görünüyor. İnsan hop hop yer gider :)))

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Papatyanın yorumuna aynen katılıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Bu dolmayı ilk teyzem yaptığında yemiştim. Sonrasında çok sevdiğim için klasik kabak dolması yerine bu tarifi daha çok yapar olduk. Ellerinize sağlık ablacım. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...