Közlenmiş patlıcanın beyaz kısımlarının iyice ezilip yoğurtla karıştırılması ve üzerine kavrulmuş kıyma dökülmesi ile hazırlanır.
Patlıcan ile yapılan orjinal Ali nazik tarifi 👉BURADA
Bugünkü tarifimizde patlıcan yerine karnabahar kullanıyoruz.
Karnabaharı közleyemediğimiz için ya buharda ya da suda haşlayarak yumuşatıyoruz.
Robotta iri bulgur halinde çekiyoruz, üzerine kavrulmuş kıyma döküyoruz.
Eminim pek çok kişi karnabaharı yoğurtlu ve kıymalı olarak hazırlıyordur.
Bende o şekilde yapıyordum ama karnabahar dallarını o sosla yemek kolay olmuyordu.
Geçen hafta aklıma bu şekilde hazırlamak geldi.
Baktım görüntü ve uygulama Ali nazik gibi oldu, yemeğe bu ismi verdim.
Yemesi çok çok daha kolay, görüntüsü daha şık oldu.
"Afiyetle Kalın"
KARNABAHAR ALİ NAZİK;
Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
Tuz,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Üzerine;
250 gram kıyma,
1 adet kuru soğan,
Tuz, karabiber, zeytinyağı.
Ayrıca;
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
6-7 dal maydanoz.
KARNABAHAR ALİ NAZİK TARİFİ;
Karnabaharın dış yeşil yapraklarını keserek çıkarın.
Büyük bir kabın içine sirkeli su hazırlayın, karnabaharın temizlenmesi için 15 dakika sirkeli suyun içinde bekletin.
Karnabaharı sirkeli sudan çıkarın, iyice yıkayın.
Karnabaharı dallarına ayırın.
İsterseniz buharda, ya da tuzlu suda haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Yumuşayan karnabaharı iyice süzün.
Mutfak robotuna karnabaharın yarısını doldurun.
Bir kaç tur döndürerek karnabaharı iri bulgur kıvamında bir boyuta getirin.
Karnabaharın diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.
Bulgur büyüklüğünde ki karnabaharı servis tabağına yerleştirin.
Sarımsakları ezin, yoğurtla karıştırın.
Sarımsaklı yoğurtla karnabaharı karıştırın.
Soğanları çok küçük doğrayarak, 5-6 kaşık zeytinyağında kavurun.
İsterseniz bu aşamada küçük doğradığınız sivri ve kırmızı biber, domates ilave edin.
Son olarak kıymayı ilave edin ve tuz, karabiber, istediğiniz baharatları ekleyip pişirin.
Servis tabağında ki yoğurtlu karnabaharın üzerine kıymayı yerleştirin.
Zeytinyağında salçayı karıştıra karıştıra bir kaç dakika kavurun.
Kıymanın üzerine salçayı dökün.
Not;
İsterseniz bu aşamada tereyağında toz biber çevirerek onu kullanabilirsiniz.
Maydanozları incecik doğrayın, yemeğin üzerine serpin.
Kıymalı olduğu için fazla bekletmeden hemen servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Nefis görünüyor. Çocuklara karnıbahar sevdirmenin harika bir yolu.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Teşekkür ederim :)
Silgüzel bir karnabahar tarifi olmuş
YanıtlaSileline sağlık yiyenlere afiyet şeker olsun
bir seda vereyim istedim
özledim bloklar aleminde gezmeyi de
sana buraya kocaman sevgilerimi bırakıyorum
kal sağlıcakla
Çok teşekkür ederim Elifcim, hoşgeldin :)
Sil