Mart demek bahar demek, yepyeni bahar sebzelerinin tezgahlara çıkması demek.
Bütün kış, kış sebzeleri tüketen ve bıkmaya başlayan bünyeler için bahar sebzeleri yepyeni bir soluk demek.
Bu yüzden kış sebzesi ile hazırlanan tarifleri bahara bırakmadan vermem lazım.
Bugün tarifini vereceğim karnabahar kış sebzelerinin arasında yer alır.
Ispanak kadar çok sevilmez ama faydası saymakla bitmeyen sağlık deposu bir sebzedir.
Bugünkü tarifimizde karnabaharı sade olarak hazırladım fakat bu tarifi kıymalı veya peynirli olarak da hazırlayabilirsiniz.
Daha önce kıymalısının tarifini vermiştim, fırında kıymalı karnabahar tarifim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA BEŞAMELLİ KARNABAHAR;
Malzemeler;
1 adet orta boy karnabahar,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağ.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
3 yemek kaşığı un,
2 su bardağı süt,
Tuz.
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
FIRINDA BEŞAMELLİ KARNABAHAR TARİFİ;
Karnabaharı çiçek çiçek ayırın.
Kaynayan suda hafif diriliğini kaybedecek kadar haşlayın.
1- Haşlanan karnabaharları fırına dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
Üzerine tuz, kırmızı pul biber, karabiber, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip harmanlayın.
2- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosu karnabaharın üzerine dökün.
3- Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
4- Önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerinize sağlık,
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil