21 Mart 2018 Çarşamba

KARNABAHAR TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Bir daha ki sezona kadar bu sezonun son karnabahar tarifini vereyim.
Karnabahar ile turşu yaptığım zaman pancar dilimleri ekleyerek hazırladığım pancarlı karnabahar turşusu da hazırladım, onun tarifini bir daha ki sezonda vereceğim İnşaAllah😊
Karnabahar turşusunu çiğ olarak hazırladım, sert yapısından dolayı pek çok sebzeye göre daha geç olgunlaştı.
Çıtır çıtır bir yapısı var, eğer bu çıtırlığı biraz yumuşatmak isterseniz bol soğanla kavurabilirsiniz.


Cauliflower recipes
Karnabahar tarifleri ile ilgili bu kış da resimli dosya hazırlayamadım.
Oysa ki bir yazı konusu olacak, dosya açacak kadar çok karnabahar tarifim var.
Şimdilik link olarak karnabahar tariflerimi buraya ekliyorum, Allah kısmet ederse önümüzde ki kış resimli karnabahar tarifleri dosyasını hazırlayayım.

Közlenmiş Karnabahar Çorbası

Fırında Közlenmiş Karnabahar

Karnabahar Köftesi

Karnabahar Dolması

Karnabahar Ali Nazik

Fırında Beşamelli Karnabahar 

Karnabahar Mücveri

Karnabahar Pane

Fırında Kıymalı Karnabahar

Fırın Poşetinde Karnabahar 

Karnabaharlı Kış Salatası

"Afiyetle Kalın"

karnabahar turşusu nasıl yapılır?
KARNABAHAR TURŞUSU;
Malzemeler; (Ölçüler tarif bölümünde olacak)
1 adet küçük boy karnabahar,
Elma veya üzüm sirkesi,
Deniz veya kaya tuzu,
Limon tuzu,
Kişniş tohumu,
Tane karabiber,
Sarımsak,
Nohut,
Kereviz sapları,
Kaynar su.

KARNABAHAR TURŞUSU TARİFİ;
Sarımsakların kabuklarını temizleyip bir kaç parçaya ayırın.
Temiz kavanozun dibine bir kaç parça nohut, sarımsak, tane karabiber, kişniş tohumu serpin.
Üzerine karnabahar çiçeklerinden yerleştirmeye başlayın.

 Aralarına sarımsak serperek kavanozu ağzına kadar karnabahar ile doldurun.

Cauliflower recipes
Kavanozun en üstüne dibine yerleştirdiğiniz baharatlardan (kişniş tohumu, karabiber) serpin.
1 litrelik kavanoz için, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin.
Sarımsak dilimlerinden serpiştirin.

1 litrelik kavanoz için, 1 Türk kahvesi fincanı sirke ekleyin.

 Kavanozun ağzına kadar kaynar su ile doldurun.

Malzemenin yukarı çıkmasını engellemek için üzerine 3-4 dal dereotu veya kereviz sapı gibi yeşilliklerden yerleştirin.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Sıcak suyun etkisi ile vakumlanması için kavanozu kapağının üzerine ters çevirin.
Soğuyuncaya kadar kapağının üzerinde tutun.
Bu şekilde kapak hava kaçırıyorsa da hemen anlarsınız.
Daha sonra kavanozu düz çevirip, serin ve gölge bir yerde 20-25 gün kadar bekletin.  

kış sebzeleri
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...