Kışlık sebze ve meyveler "son elveda" diyerek zamlı satılmaya başladı, yeni çıkan bahar sebze ve meyveleri de tezgahlarda yeni oldukları için pahalılar.
Bu sene bizi fiyat konusunda üzmeyen sebzelerse patates ve soğan oldu.
Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında fahiş fiyatla satılan patates ve soğan, sanırım bu yıl üreticisinin bol bol ekmesi sonucu oldukça ucuzdu.
Tarifimize dönersek;
Bugünkü tarifimiz olan erişteli ıspanak tarifini Yemek.com da görünce "bu tam benim istediğim tarif" dedim.
Tarifi Aralık ayında hazırladım, hava o günlerde İstanbul da çok puslu ve kapalıydı.
Güneş ışığı da olmayınca yemeğin resimlerini ve yapım aşamasını mecburen yapay ışık altında çektim.
Ne yazık ki yapay ışıkta, güneş ışığının verdiği doğallık yok😔
Fakat bu benim tarifin bütün aşamalarını çekmeme engel olmadı.
Sizi bol resimli bir tarif bekliyor😏
Bu tarifte ıspanakları soğanla kavuruyorsunuz.
Kavrulmuş ıspanağı, haşlanmış erişteyi, ufalanmış beyaz peynir ile birlikte fırın kabına diziyorsunuz.
Üzerine yoğurtlu ve yumurtalı bir sos döküyorsunuz.
Beşamal sosu sevmeyenler, un kullanmak istemeyenler için bu sos biçilmiş kaftan.
Son olarak birazda kaşar peynir ile birlikte fırında pişiriyorsunuz.
Dağılmadan kesebilmek için 10 dakika dinlendirip, afiyetle yiyorsunuz😊
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
FIRINDA ERİŞTELİ ISPANAK;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak,
1 adet büyük boy kuru soğan,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5 su bardağı erişte,
Tuz,
200 gram beyaz peynir,
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
FIRINDA ERİŞTELİ ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları doğrayıp, iyice yıkayın.
Kumundan tamamen arınması için 10 dakika tuzlu suda bekletip, sonra tuzlu sudan çıkarıp bir kez daha yıkayın.
Tuzlu su, içinde ki kumların suyun dibine çökmesini sağlıyor.
Soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
Üzerine yıkadığınız ıspanağı ekleyin.
Peynirin tuz oranını düşünerek tuzunu serpin.
Ispanakları 5-6 dakika pişirin.
Fırın kabının dibine kavurduğunuz ıspanağı yerleştirin.
Ispanağın üzerine ufaladığınız beyaz peyniri serpiştirin.
Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Peynirlerin üzerine erişteyi yayın.
Sosu hazırlamak için;
Yoğurdu, yumurtayı, kırmızı pul biberi ve karabiberi karıştırın.
Hazırladığınız sosu eriştenin üzerine dökün.
Sosu döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, üzerine kaşar peynirlerini serpin.
Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra dağılmadan kesebilmek için 10 dakika bekletip dilimleyin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...