Güzel bir akşam yemeği menüsü için biçilmiş kaftan.
Elbasan tava genellikle kuzu eti ile pişirilir fakat diğer etlerle de yapılabiliyor.
Et sosla buluşmadan önce iyice piştiği için kullanacağınız et sizin damak tadınıza hangisi uyarsa onunla olabilir.
Kuzu eti dana etine bakarak daha kolay pişiyor.
Fakat ne yazık ki kuzu eti dana etine bakarak daha pahalı 😒
Dana eti ve kuzu eti ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KUZU ELBASAN TAVA;
Malzemeler;
1 kilo kuzu eti,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet soğan,
2-3 dal defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
Tuz,
Sosu için;
2 su bardağı et suyu, (kuzu etinin haşlandığı su kullanılacak)
2 su bardağı yoğurt,
1 su bardağından 1 parmak az un, (ben kepekli un kullandım)
2 adet yumurtanın sarısı,
Tuz.
KUZU ELBASAN TAVA TARİFİ;
Kuzu etlerini iri mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
Yıkayıp, iyice süzün.
Tencerenin içinde tereyağını eritin.
Etleri içine yerleştirip, biraz harlı ateşte etlerin her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Soğanları soyup, irice doğrayın.
Tencerenin içine ekleyip, biraz kavurun.
Üzerine tane karabiber ve defne yaprağını ekleyin.
Tencereye 5-6 bardak su ilave edin, tuzunu serpin.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kuzu eti dana etinden daha kolay piştiği için çabucak pişecektir.
Pişen etleri fırına dayanıklı bir kabın içine alın.
Piştiği suyu süzerek sos yapmak için ayırın.
Sosunu yapmak için;
Yoğurdu pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
İçine unu ve yumurta sarılarını ilave edip, karıştırın.
Azar azar dökerek 2 su bardağı et suyunu ilave edin.
Et pişerken tuz ilave etiğinizi düşünerek çok az tuz serpin.
Pürüzsüz oluncaya, malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu etlerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Dağılmadan servis yapabilmek için 10 dakika dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...