8 Mart, tarihte 19.yüzyılda Amerika'da ağır koşullar altında
çalışan kadın işçilerin kötü koşulların düzeltilmesi için isyan bayrağını
açtıkları ilk günmüş.
O tarihten bu yana, tüm dünya kadınlarının günü olan 8 Mart;
kadınlarla erkekler arasında ki eşitsizliklerin gündeme geldiği, tartışıldığı,
çözümlenmeye çalışıldığı özel bir gün olmuş.
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü;
Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında
"Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve
onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekânlardan
sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı"
programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975
Kadın Yılı" kongresi yapıldı.
12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört
yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı.
1984'ten itibaren her yıl çeşitli
kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam
ediliyor.
Gelelim bugünkü tarifimize;
Bugün kış mevsimin en sevilen meyvelerinden olan mandalina ile hazırlanan lokum tarifi vereceğim.
Bu tarifi İnstagram'da Süheyla Mutfakta da görmüştüm, hemen kaydedip denedim.
Hem çok pratik hemde çok göz alıcı bir tarif.
Bu tarifi gördüğüm zaman önce mandalina ile, daha sonra portakalla ve son olarak narla hazırladım.
Portakalın rengi mandalinaya bakarak biraz daha soluk oluyor, narlı olanı söylememe gerek bile yok, şahane bir rengi oluyor.
Bu tatlıyı yaptığınız zaman isterseniz bugünkü gibi bardakla hazırlayıp, dilim dilim kesebilirsiniz.
Ya da kalıplara dökerek şekil verebilirsiniz.
Ben mandalinalı lokumu bardakla, portakallı olanı meyveli kalıpla, narlı olanı ise kalpli kalıpla hazırladım.
Portakallı lokumun tarifi 👉BURADA
Narlı lokumun tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Mandalina ile hazırladığım diğer tariflerim;
Mandalina Reçeli
Mandalinalı Tart Kek
Mandalina Pelteli Kup
MANDALİNALI LOKUM;
Malzemeler;
2 su bardağı mandalina suyu,
3 yemek kaşığı mısır nişastası,
4 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
Ayrıca;
1 su bardağı hindistan cevizi.
MANDALİNALI LOKUM TARİFİ;
Mandalina suyunu hazırlamak için mandalinaları yıkayın, ortadan ikiye kesip narenciye sıkacağında veya limonlukta sıkın.
Mandalina suyu, nişasta, şeker, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını karıştıra karıştıra koyu muhallebi kıvamında pişrin.
Şekil vermek için kalıp değilde bardak kullanmak isterseniz düz ve çıkıntısız bir bardak kullanmalısınız!
Bardakları ıslatıp, suyunu dökün.
İçine hazırladığınız mandalinalı muhallebiden doldurun.
Buzdolabında 2 saat bekletin.
Buzdolabında bekleyip kıvamını bulan muhallebiyi bardaktan çıkarın.
Bardaktan kolay çıkarmak için bir bıçakla muhallebinin çevresinden bir tur dönün.
Bardaktan çıkardığınız muhallebiyi halka halka dilimleyin.
Geniş bir tabağın içine veya bir tepsinin içine hindistan cevizini dökün.
Dilimlediğiniz lokumları hindistan cevizine bulayın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...