22 Ocak 2009 Perşembe

SEBZELİ HAMSİ


2008-2009 balık sezonu açılalı aylar oldu ama ben bu sezon hiç balık tarifi vermedim.
Ama bu evde balık pişmediği anlamına gelmesin.
Balık düşkünü eşim için sık sık balık pişirdim ama hepsi daha önce tarifini verdiğim balıklar ve pişirme yöntemleri olduğu için resim çekip, tarif yayınlamadım.
Bu tarifteki sebzeli hamsiyi ise uzun zamandır denemek istiyordum.
Önce sebzeleri pişiriyorken,temizlenmiş hamsileride içine eklemeyi düşündüm ama o zaman hamsi buğulamadan farkı kalmayacaktı.
Bende hamsilerin kılçıklarını temizleyip, mısır ununda kızarttım ve hazırladığım domates-soğan-biber-maydanoz-sarımsak kavurmasının üzerinde servis yaptım.
Bu şekilde hiç kılçıksız piştiği için çocuklarda sorunsuz yiyebiliyor.
Kızartmanın verdiği ağırlık sebzeler sayesinde biraz hafiflemiş oluyor.
Diğer hamsili tariflerim için bakınız;

Hamsili Pilav


Hamsili (tepside) Pilav


Hamsi Şiş


Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"


SEBZELİ HAMSİ;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
1 su bardağı mısır unu,
1 su bardağı sıvıyağ,
Sebzeler için;
2 adet kuru soğan,
3-4 adet sivri biber,
3 adet domates,
2-3 diş sarımsak,
Yarım demet maydanoz,
Yarım çay bardağı zeytinyağ,
Tuz.
Yapılışı;
Hamsilerin kılçıklarını tamamen temizleyin.Yıkayıp, süzün.
Balık tavasında yağı kızdırıp, mısır ununa buladığınız hamsileri kızartın.
Soğanları doğrayıp, yağda kavurmaya başlayın.
Soğanlara kabuklarını soyup, doğradığınız domatesleri,biberi,sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Sebzeler piştikten sonra doğranmış maydanozları ekleyin.
Hazırladığınız sebze kavurmasını servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızarttığınız hamsileri yerleştirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. HAYIRLI CUMALAR ABLACIĞIM.NASILSIN? SEVGİLERİMİ BIRAKTIM ALMAYI UNUTMA...

    YanıtlaSil
  3. Adsız08:28

    canım ellerine sağlık.çok değişik olmuş.o hamsilerin kılçıklarınıda nasıl tamamen ayırdın sabır işi doğrusu:)
    hayırlı cumalar ve güzel bir haftasonu dilerim.

    YanıtlaSil
  4. muhteremcim çok güzel bir fikir vermişsin bize....bayıldım....

    ben hamsi delisiyim...zaten başkada balık bilmiyorum:)

    eşim buğulamasını bende kızartmasını severim...senin tarifin ikisinide kapsıyor..ne güzel...

    ellerine sağlık ....çok çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  5. hiç sebzeli yemedim değişik ve güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık canım.çok leziz görünüyor hamsiler.hiç sebzeli denememiştim,deneyeceğim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Hamsiye bayılırım bayılırım :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  8. Adsız23:56

    elinize saglık sebzeli hamsi hiç yemedim ama görüntü pek güzel...sizlere afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...