Arayı fazla soğutmadan somonlu enginar tarifini vereyim, dedim.
Enginarlar halen tezgahlarda ama her geçen gün kılçıklaşmaya başladılar.
Enginar pişirmek için son günler.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
4 adet temizlenmiş çanak şeklinde enginar,
1 adet limon,
Tuz, yarım çay bardağı zeytinyağı,
Yarım demet dereotu,
2 dilim somon balığı,
2 yemek kaşığı biberiye,
2 yemek kaşığı tane karabiber,
Tuz ve toz karabiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.
Üzeri için;
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Enginarları limon sıktığınız kaynar suda haşlayın.
Somonları daha önce verdiğim tarifteki gibi pişirin.
Tarifi burada
Dereotunu incecik kıyın, pişirdiğiniz enginarları dereotuna bulayın.
Enginarları fırın tepsisine dizin.
Pişirdiğiniz somonları ufak parçalara bölün ve dereotu ekleyin.
Hazırladığınız somonları enginar çanaklarının içine yerleştirin.
Fırın tepsisine biraz tuz, zeytinyağı ve 1 bardak su ilave edin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında, pişirin.
Enginar ve somon baştan ayrı ayrı piştiği için çok fazla pişirmenize gerek yok.
Enginarları fırından çıkarmadan önce sıcakken kaşar rendesini ekleyin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
"Afiyet Olsun"
Blog arkadaşlarımızdan Saliha(Disalce), Dilek(Yeşil Domates) için yazdığı doğum günü yazısında artık İnebolu'da oturmadığı için, İnebolu'dan öyle bir hasretle bahsetmiş ki, aklıma yazın Ağustos ayında çektiğim ama yayınlama fırsatı bulamadığım İnebolu resimleri geldi.
Okullar kapanınca ikiside memleketine gittiği için Ağustos'ta İnebolu'yu görmediklerini umarak resimleri ikisine ithaf ederek yayınladım.
Bakınız;
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-İnebolu-2008
ellerıne saglık ablacıgım gene super bır yemek gene muthıs bır sunum
YanıtlaSilhep dıyorum sen yemekteyıze katılsan kesın 10000 senın:))
merhaba güzel arkadaşım.sayende bir etkinlik hakkında bilgi edindim ve katıldım.bugun yasemin yayınlamış çok heyecanlandım ve mutlu oldum.bu benim için ilkti.o yüzden teşekkürler.ve ellerine saglık.
YanıtlaSilIki saglikli lezzet bir arada,ellerine saglik sevgili
YanıtlaSilMuhterem,afiyetler olsun..
Süper bir fikir.Hem somon hemde enginari seven biri olarak muhakkak denemeliyim.tesekkürler sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok güzel ve değişik bir tarif,nefiss görünüyor...sevgiler...
YanıtlaSilCanım hiç bu şekilde enginar yemedim, ama görüntü süper, mutlaka lezzet de öyledir. Çok ta sağlıklı bir yemek olmuş, ellerine sağlık güzelim, afiyet şeker olsun. Öpüyorum sevgilerimle.Ailecek selamlar...
YanıtlaSilcanım ablacım değişik bir tad olmuştur ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
YanıtlaSilHarika olmus.
Sevgilerle.
ne kadar güzel hazırlanmış sunum tarifden cok dikkatimi çekti:))
YanıtlaSilellerinize sağlık...
çok güzel bir görüntü lezzette öyledir emeğine sağlık.lalelerle de hoş durmuş:))sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler...
Yaban Mersini
YanıtlaSilslm..enginar ve balık birarada hiç denemedim,harika bir görüntü,lezzeti tahmin etmek zor değil.ellerine sağlık.