İri mantarları kaşarla bu şekilde pişirip, kahvaltı masasında veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Mantarı fırın tepsisinde fırında da pişirebilirsiniz, yada geniş bir karnıyarık tenceresinde ocakta da pişirebilirsiniz.
Ben resimde gördüğünüz mantarları geniş bir tencerede ocağın üzerinde pişirdim.
Dikkat etmeniz gereken husus;
Mantarlar pişmeden sakın kaşarını eklemeyin.
Kaşarı en son, hatta ocağı kapattıktan sonra ekleyin.
Birde mantarın saplarını köfte harcı ile karıştırıp, tekrar ortasına yerleştirip, üzerinde kaşarla fırında pişirilen bir tarif var.
Bakınız; Fırında Mantar
"Afiyetle Kalın"
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo büyük boy mantar,
1 su bardağı kaşar peynir,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.
Yapılışı;
Mantarların ortasında ki sapını dikkatlice çıkarın.
Suyun içinde fazla tutmadan hemen yıkayıp, süzün.
Geniş bir karnıyarık tenceresine mantarları yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar, ara sıra karıştırarak pişirin.
Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip, bir kaç dakika kavurun.
Pişen mantarları iç kısmı yukarı bakacak şekilde tencerede dizin.
Hepsinin ortasına rendelenmiş kaşar ekleyerek, bir kaç dakika daha pişirin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncelledi.
Dolmabahçe Sarayı ile ilgili yazıyı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Dolmabahçe Sarayı
Aşağıda gördüğünüz tavus kuşu bu yazıya yanlışlıkla eklenmedi.
Dolmabahçe Sarayı'nın kuşluk bahçesinde tavus kuşlarının özgürce dolaştığını biliyor muydunuz?
Tüm ayrıntıları yazıda bulabilirsiniz.
Hımm canım ben mantara bayılanlardanım ellerine sağlık nefis gözüküyor mutlu hafta sonları...
YanıtlaSilhımmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık
YanıtlaSilBENİMDE SEVDİĞİM GARNİTÜRLERDENDİR.
YanıtlaSilNEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİN ESAĞLIK
SEVGİLER