14 Haziran 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

Taze barbunya pazar tezgahlarında görünmeye başladı.
Barbunyanın tazesini kurusundan daha çok seviyorum.
Şimdilik aldıklarımı temizleyip, pişiriyorum.
Daha sonra kış hazırlığı için temizleyip, buzluğa kaldırmaya başlarım.
Zeytinyağlı taze barbunya pişireceğim zaman arpacık soğan kullanıyorum.
Biraz renk vermesi için havuç, kırmızı kapya biber ve yeşil kalması için ocağı kapattıktan sonra maydanoz ekliyorum.
"Afiyetle Kalın"
ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA;
Malzemeler;
1 kilo taze barbunya,
15 adet arpacık soğan,
2 adet büyük boy domates,
2 adet havuç,
1 adet kırmızı kapya biber,
Çeyrek demet maydanoz,
2 adet kesme şeker,
Tuz, zeytinyağı, arzuya göre çeşitli baharatlar.
Tarifi;
Kabuğunun içinden barbunya tanelerini çıkarıp, yıkayın.
Zeytinyağına, kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri ekleyip, kavurun.
Sırası ile önce barbunyaları, küp küp doğradığınız havuçları ve kırmızı biberleri ekleyin.
1 su bardağı su ekleyin.
Not;
Yemeği düşük ısıda ağır ağır pişirin, çok harlı ateş barbunyanın pişmeden sürekli su kaybetmesine yol açar.
Barbunya pişmemişse tekrar 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Uzun süreli pişmeye dayanamayacağı için arpacık soğanları barbunyaların pişmesine yakın ekleyin.
Yemeğin tuzunu, şekerini ve baharatlarını ekleyip, pişirin.
En son yemek piştikten, ocağı kapattıktan sonra maydanozları doğrayıp, ekleyin.
İster ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Üsküdar Yeni Valide Camii'nin resimlerini ve videosunu izlemek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Yeni Valide Camii


10 yorum:

  1. Benim de çok sevdiğim zeytinyağlılardan biridir.

    Renkli renkli ne güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık muhterem hanım çok severim barbunyayı ama bende tazecilerdenim,kurusu çok küçük ve kara oluyor.

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS GÖRÜNÜYOR.
    BU GÜZELLİKLERİ TAM ZAMAINDA YEME TARAFTARIYIM TAZE TAZE:)))

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Muhteremciğim eline sağlık. Yazın tazesini kışında derin dondurucuya koyduklarımı çok sık yapıyorum.Tam yazlık hafif bir lezzet eline sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. zeytinyağlı barbunya yapardım ama bunu denemedim bunuda deneyeyim eminim harika olmuştur , Muhterem ablacım ellerine sağlık sevgiler ...

    YanıtlaSil
  6. çok severim çok ellerine sağlık canım
    koskocaman sevgilerrrrr

    YanıtlaSil
  7. Canım bayılırım ellerine sağlık ha
    rika olmuş.Hafta sonu için kzınada başarılar dilerim.Rabim yanlarında
    ve yardımcıları olsun öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. Canım; zeytinyağlıların bu sıcakta
    tam zamanı,seninkide çok hoş olmuş ellerine kollarına sağlık,sağlıklı beslenmek için senin barbunyandan bir tabak alabilirim.Sevgimle öpüyorum.......

    YanıtlaSil
  9. muhteremcim bende çok seviyorum bu yemeği ellerine sağlık afiyet bal olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Muhteremcim
    barbunya nefis görünüyor ellerine sağlık arpacık soğanlar çok yakışmış içine görüntüsü nefis ..
    Artık taze barbunyalar çıktı her hafta yaparım zeytinyağlı ne güzel olur...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...