Limonata çocukluğumuzun vazgeçilmez içeceklerinin başında geliyor.
Eskiden pastanelerde mutlaka limonata ünitesi bulunurdu, nişan ve düğünlerde mutlaka limonata ikram edilirdi.
Şimdi düğünlerde adı sanı duyulmamış çubuklu meyve suyu veriliyor.
Fakat son bir kaç yıldır limonata tekrar uyanışa geçti.
İçecek firmaları tekrar limonatayı eski günlerde ki tahtına oturttu.
Ev yapımı limonatanın yeri ise bambaşkadır, kendiniz ağız tadınıza uygun tatlılıkta ve ekşilikte hazırlarsınız.
Ev yapımı limonatanın bence olmazsa olmazları taze nane, limon dilimleri ve buzdur.
Buz küplerinin sürahi ve bardakta çıkardığı ses bile serinlemenize yeter 😍😍😍
"Afiyetle Kalın"
EV YAPIMI LİMONATA;
Malzemeler;
4 adet limon,
2-3 dal taze nane,
2 su bardağı toz şeker,
2-3 parça limon tuzu,
1 litre sıcak su,
3 litre soğuk su,
Servis için;
Limon dilimleri, buz küpleri ve 2-3 dal taze nane.
EV YAPIMI LİMONATA TARİFİ;
4 adet limonun kabuğunu beyaz kısmına kadar rendeleyin.
Taze naneleri ince ince doğrayıp, havanda dövün.
Kabuklarını rendelediğiniz limonların suyunu sıkıp, bir kaseye alın.
Üzerine rendelenmiş limon kabuklarını, havanda dövdüğünüz taze nane yapraklarını ve limon tuzunu ekleyin.
Toz şekeri ve sıcak suyu da ilave edip, şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Bu şekilde limon kabukları ve nanenin aromasının suya geçmesi için 1 saat bekletin.
Daha sonra ince gözenekli süzgeçle ya da temiz bir tülbentle süzüp, sürahiye aktarın.
Üzerine soğuk suyu ilave edin.
Sürahiye 2-3 dal taze nane, buz küplerini ekleyin.
Ayrıca 1 limonu dörde bölüp, sürahiye ekleyin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu sıcak günlerde limonata ve buzlu içecekler favorim olmuş durumda hele ev yapımı limonataya kim hayır diyebilir ki şahane olmuş ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilSevgiyle kal
Çok hakılısın Muhteremcim
YanıtlaSillimonatanın yerini hiç ama hiç bir şey tutamaz
ellerine sağlık afiyetler olsun......
Sevgiler..
Yazın vazgeçilmezlerinden helede evde kendimiz yaptıysak hımmm nefiss...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMuhteremcim görüntüye geldim harika işte senin sunumun:) bi iştahlandım:) tarif de çok farklı benim yaptığımdan aldım teşekkürler ellerine sağlık tatlım:)
YanıtlaSilNbizim buralar maalesef soguk ve yagmurlu oldugu icin limonataya susamiyoruz ama fotograf cok istah acici :)) elerinize saglik
YanıtlaSilBayılırım ellerne sağlık canım :)
YanıtlaSilohh serin serin ellerine sağlık
YanıtlaSilsunum harika olmuş
Sein serin tam iftarlık
YanıtlaSilsevgiler
Bu sıcakta daha güzel bir şey düşünemiyorum, fotografın kendisi bile bakınca serinletiyor insanı. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık buz gibi ferah ne güzel içine yer yapar insanın sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Tam da bu sıcak günlerde imdadımıza yetişecek bir içecek.
YanıtlaSilNane ile de çok yakışır; mükemmel lezzet:)
Limonataya sıcak su konmaz soğuk suyu da karıştıra karıştıra içindeki şekeri eritebilirsiniz...vitamini de ölmez limonun aroması da ölmez.limontuzuna hacet kalmaz.orjinat limonata tarifi: 2 limonun sarı kabuğunu rendeleyin.suyunu sıkın.3 limonun ise sarı kabuğunu bıçakla soyup atın elinizde kalan beyaz kabuklu limonları kalın kalın robota doğrayın şeker de atıp rondoyu çalıştırın bu aşamada nane de atabilirsiniz.sonra bunu süzgece alıp kaşığın tersiyle bastıra bastıra süzün...su ekleyin..isteğe göre tekrar şeker ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın...buzdolabında beklesin...denehen gerçek orijinal limonatayı tatmış olur...denemeyen vitaminsiz limontuzlu limonataları içer..
YanıtlaSilÖneriniz için teşekkür ederim ama neden bu kadar atarlı ve sinirli yazdınız?
SilDaha sakin yazıp, "benim limontuzu içermeyen limonata tarifimde bu, bir de bunu deneyin" gibi yazamaz mıydınız?
Bu tarifi ben uydurmadım, böyle bir tarif var ve bende çok memnunum.
Sıcak su da amaç şekeri eritmek değil, limon kabuğunun tadını ortaya çıkarmak.
Kaynar su veya kaynatma olmadığı için vitamini de kaybolmuyor.
Limontuzuna bu kadar düşman olmayın, limontuzu zararlı bir ürün değil! istemeyen limonatasına eklemez!