Islama köfteyi en çok bayat ekmekleri değerlendirebildiğim için seviyorum.
Orjinal tarifte ekmekler kemik suyuna batırılır fakat ben köftenin pişerken çıkardığı yağlı suyu sulandırarak kullanıyorum, ayrıca kemik suyu hazırlamıyorum.
Islama köftenin ekmeklerini ızgarada yada tost makinesinde kızartıp, üzerine et suyu dökebilirsiniz.
Ya da ekmeği kızartıp, ıslattıktan sonra tekrar ızgara da pişirebilirsiniz.
Yanında yine ızgara yapılmış, domates-biberle ve sumaklı soğanla servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ISLAMA KÖFTE;
Malzemeler;
Köftesi için;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı bayat ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Ayrıca;
Kişi başına 2 adet olarak dilimlenmiş bayat veya taze ekmek.
Servis için;
Domates, Biber, Soğan, Sumak.
ISLAMA KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Köfteye oval şekiller verin.
Izgarada, fırında ya da tost makinesinde köfteleri pişirin.
Köftenin çıkan yağlı suyuna 2 su bardağı su ilave edip, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edin.
Biraz özleşene kadar kaynatın.
Hazırladığınız et suyunu biraz ılıtın.
Ekmek dilimlerini tost makinesinde kızartın.
Et suyuna batırıp, servis tabağına alın.
Üzerine pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin.
Yanında ızgara yaptığınız domates-biber ve sumaklı soğan ile birlikte sıcakken servis yapın.
"Afiyet Olsun"
nefis olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilCAN evimden vurdun muhteremciğim bir adapazarlı olarak nasıl dayanılır bu görüntüye adapazarına gidince yemeden kesinlikle dönmem aslından farkı yok lezzetide görüntüsünden belli oluyor ellerine sağlık hayırlı iftarlar canım
YanıtlaSilİstanbul'a giderken adapazarında yemiştik ıslama köfteyi çok ilginç ve lezzetli gelmişti..turuncu turuncu ıslatılmış ekmekler.Çok lezzetliydi ama...ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes bir tabak sevgiler.
YanıtlaSilmerak ettiğim bir lezzet..nefis görünüyor..ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilTarifi görünce aklıma ıslak hamburger geldi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canımm..
ramazan ramazan bu yapılırmı :) ellerinize sağlık enfes olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık en sevdiğim köftelerden biridir sevgilermle...
YanıtlaSilGeçenlerde Oktay Usta'da görmüştüm bu yemeği. Oruçlu olunca da daha bir ilgimi cezbetmişti. Şimdi sende de gördüm Muhterem Abla. Ben bu köftelerden yapmalıyım. Ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar.
YanıtlaSilO kadar adapazarına gitmişizdir ama bir türlü yememiştim.Çok enfes görünüyor hele de oruçken daha da güzel cazip:-)
YanıtlaSilellerine sağlık olsun,hayırlı kandiller
Adapazarına gidip de yoğunluktan dolayı, tadına bakamadığım ve aklımda yer eden bir köfteydi ıslama köfte.. artık kendim yapabilirim :)) teşekkürler..
YanıtlaSil