Taze incirle hazırlanan tarifleri vermenin tam sırası :)
Bu yıl tart kek tarifi benim en sevdiğim tarif oldu.
Kek yumuşaklığında ki tart yatağını krema ile doldurup, üzerini mevsimin getirdiği her türlü meyve ile süsleyerek tart hazırladım.
Bakınız;
Muzlu Tart Kek
Mandalinalı Tart Kek
Çilekli Tart Kek
İnciri de bu tarifle hazırlamasam olmazdı :)
Tart keki her zaman ki gibi pişirdim, kremasını hazırladım, üzerine de şekerle hafif karamelleştirdiğim taze incir dilimlerini dizdim.
Süslemede iri çekilmiş ve tane Antep fıstığı kullandım.
Şimdi ilk hedefim vişneli tart kek hazırlamak.
Vişne mevsiminde tart yapmak için fırsatım olmadı ama vişneleri çekirdeklerini çıkararak buzluğa attım, İnşallah ilk fırsatta buzlukta ki vişnelerimle birde vişneli tart kek hazırlamak istiyorum.
"Afiyetle Kalın"
TAZE İNCİRLİ TART KEK;
Malzemeler;
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt, (500 ml)
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 kahve fincanı şeker,
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Üzeri İçin;
7-8 adet orta boy incir,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı,
İncirlerin üzerine yerleştirmek için; 1 çay bardağı tane olarak Antep fıstığı.
Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile akları iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip
malzemeler karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın
ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli
karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika
çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce
yayın.
İncirleri yıkayıp kurulayın.
İnce dilimler halinde kesin.
Teflon tavaya veya varsa ızgara tavasına toz şeker serpin, incirleri dizin.
Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin.
Kısık ocakta şekerler hafif karamelleşinceye kadar pişirin.
Not;
İncirlerin arkasını çevirip pişirmenize gerek yok.
Tavada hafifçe pişen incirleri, tavaya bakan kısmı üste gelecek şekilde kremanın üzerine dizin.İri çekilmiş Antep fıstıklarını tartın kenarına yerleştirin.
Her incirin ortasına da 1 adet bütün Antep fıstığı yerleştirin.
Not;
İncire ceviz de çok yakışır, kuruyemiş olarak ceviz kullanabilirsiniz.
Tart kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra
servis yapın.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık mevsimindeyken yapmalı
YanıtlaSilTeşekkür ederim Feriha ablacım :)
SilEllerine sağlık geröekten harika olmuş sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özgen :)
SilÇok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gonca Hanım :)
Siloncelikle ellerinize sağlık. cok nefis gorunuyor. bu kalıptan kekinizi nasıl böyle kusursuz çıkarabiliyorsunuz. benimkisi teflon olanlarından. yağlamama ve unlamama rağmen tırtıklı yerlri yapışıyor.
YanıtlaSilMerhaba,
SilBende kalıbımı yağlıyorum. özellikle tırtıklı bölümünü tek tek özenle yağlıyorum.
Sonra hafif un serpiyorum, kek piştikten sonra iyice soğumasını bekledikten sonra kalıptan çıkarıyorum.
Eğer acelem varsa kek kalıbını ıslak bezin üzerine yerleştirip daha çabuk soğumasını sağlıyorum.
İnşallah önerim faydalı olur, bundan sonra kekleriniz kalıba yapışmaz.
Kolay gelsin :)