Ispanak pişirdiğiniz zaman kökünü ne yapıyor sunuz?
Açıkçası çoğu zaman çöpe atıyoruz.
Çocuklarım küçükken sebze çorbası için mutlaka ıspanak köklerini tamamen kullanırdım.
Fakat son yıllarda ıspanak kökünü her zaman kullanmıyorum.
Ispanak temizlerken tam dip kısmından kestiğim için ıspanak köklerimin ziyan olduğunu da düşünmüyorum.
Ispanaklı börek yapmak için ıspanakların daha çok yeşil kısmını kullanıyorum, o zaman artan ıspanağın kök kısmını ya bu şekilde yada ıspanak pane (ıspanak balığı) yaparak değerlendiriyorum.
Ispanak pane tarifim 👉BURADA
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanağın kök kısımları,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kuru nane.
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ TARİFİ;
Ispanakların kök kısımlarını 1 parmak uzunluğunda kesin.
Üzerinde ki toprak ve kumlardan arınması için 10-15 dakika kadar suda ıslatın.
Bol suda üzerinde ki kumlardan arınıncaya kadar yıkayın.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız varsa onu kullanarak ıspanak köklerini hafifçe pişirin.
Buharda pişirmeyecekseniz kaynar suda, 5-6 dakika kadar haşlayıp, hemen soğuk su dolu kaba aktarın.
Sonrasında iyice süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı dökün, ıspanak köklerini tavaya alın, üzerine tuz serpin, zeytinyağında soteleyin.
Sotelenen ıspanak köklerini servis tabağına dizin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Sızma zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...