Trabzon hurması son yıllarda altın çağını yaşıyor.
Eskiden bu kadar bilinmeyen, markette pazarda bile nadir bulunan bir meyve olan Trabzon hurması, son yıllarda sonbahardan itibaren tezgahlarda bol bol yerini alıyor.
Çok faydalı bir meyve olduğu ile ilgili çok sayıda yazılar ve programlar yapılınca bilinirliği iyice arttı.
Bende bildiğim ve gördüğüm hurmalı tarifleri hazırlayıp, tariflerini buradan vermeye devam ediyorum.
Trabzon hurması ile hazırladığım bütün tariflerimi, hazırladığım dosyada görebilirsiniz.
Trabzon Hurmalı tariflerim 👉BURADA
Bugünkü tarifimiz yine son yıllarda iyice popüler olan yulaf ezmesi ve Trabzon hurması ile hazırlanıyor.
Pek çok tatlı tarifinden daha sağlıklı bir tarif.
Yulafı, süt ile pişirdiğiniz zaman eklediğiniz şeker oranını damak tadınıza ve sağlık durumunuza göre arttırıp, eksiltebilirsiniz.
Hurmayı ise sadece püre yaparak kendi tadı ile kullanıyoruz.
Ben bu tarifte uzun kup kullandım, bunun yerine normal kaselerde de yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
TRABZON HURMALI YULAF EZMESİ;
Malzemeler; (2 adet kase veya kup için)
2 adet olgun Trabzon hurması,
5 yemek kaşığı yulaf ezmesi,
1,5 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Ufalanmış ceviz içi,
Tarçın,
Süslemek için;
Bütün ceviz içi,
Nane yaprakları.
TRABZON HURMALI YULAF EZMESİ TARİFİ;
Hurmaları yıkayın, kabuklarını soyun.
İri parçalar halinde doğrayıp, mutfak robotuna yerleştirin.
Robotta hurmaları püre haline getirin.
Not;
Robot yerine çatalla iyice ezerekte püre haline getirebilirsiniz.
Yulaf ezmesini küçük bir tencere veya sütlüğe koyun.
Üzerine sütü ve toz şekeri ilave edin.
Kısık ocakta süt kaynayıp, yulaf yumuşayıncaya kadar pişirin.
Malzemelerimizi hazırladığımıza göre şimdi sıra tatlımızı hazırlamaya geldi.
1. Önce servis yapacağınız kase veya kupun içine yumuşamış yulaf ezmesi yerleştirin.
2. Üzerine birer kaşık hurma püresi yerleştirin.
3. Hurmanın üzerine ufalanmış ceviz içi serpiştirin.
4. Cevizin üzerine tarçın serpin.
5. Tekrar yulaf ezmesi yerleştirin.
6. Son olarak yine hurma püresi yerleştirin.
Kuplara bir sıra yulaf ezmesi, bir sıra hurma püresi doldurarak hazırladığınız tatlınız bittiğinde böyle görünecek.
Son olarak; üzerine bir kaç yaprak taze nane yaprağı ve yarım ceviz içi yerleştirin.
İsterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...