Bugünkü tarifim, kış sebzelerinden birisi olan Mor havuçla hazırlanıyor.
Mor havucu sadece kavurup, yoğurtlayarak tarator olarak hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifte ise içine haşlanmış şehriye girerek, lezzetini bir kat daha arttırıyor.
Mor havucun en güzel taraflarından birisi içine girdiği her şeye muhteşem rengini de bırakıyor olması.
Geçtiğimiz yıllarda da mor havuçlu tarifler hazırladım, linklerini aşağıya ekledim.
Mor Havuç ile hazırladığım tarifler;
Mor Havuç Çorbası 👈Mor Havuç hakkındaki bilgiler bu tarifte
Mor Havuç Tarator (Yoğurtlu Salata)
Pirinç Salatası (Mor havucu salatalara garnitür olarak ekleyebilirsiniz)
ŞEHRİYELİ, MOR HAVUÇ SALATASI;
Malzemeler;
5 adet orta boy mor havuç,
1,5 su bardağı arpa şehriye,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Zeytinyağı, tuz.
ŞEHRİYELİ, MOR HAVUÇ SALATASI TARİFİ;
Mor havuçların dış kısmını sebze soyucu ile soyun veya bıçakla kazıyın.
Yıkadıktan sonra rendeleyin.
Tencereye yağ dökün, mor havuçları ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Havuçlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Arpa şehriyeyi tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, soğumasını sağlayın.
Büyük bir kabın içinde; pişen mor havuçları, haşlanan şehriyeyi, yoğurdu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın.
Not;
Yoğurdun sulanmaması için, şehriyenin ve havucun soğumuş olması gerekiyor.
Karıştırdığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Sunum için; Nane yaprakları ve mor havuç dilimlerini kullanabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...