Hayatıma bu sene giren mor havuç ile bir kaç tane tarif hazırladım.
İlk tarif olan "Mor Havuç Çorbası" tarifini daha önce yayınladım.
Bugünkü tarifimiz olan tarator, yani diğer bir deyişle yoğurtlu salata, havucun her renginde muhteşem sonuçlar veriyor.
Turuncu havuçla en çok yaptığım tarif olan yoğurtlu havuç salatasını, mor havuçla yapmak istedim.
Üzerine de yağda kavrulmuş ceviz içi döktüm.
Kavrulmuş ceviz içini yıllar önce "Ispanaklı Buğday Salatası" tarifinde öğrenmiştim, tek kelime ile muhteşem oluyor, özellikle yoğurtlu salatalara çok yakışıyor.
Fakat ceviz içini tercih etmezseniz, havuç dilimleri ve nane yaprakları ile salatanızı süsleyebilirsiniz.
Mor havuç muhteşem rengi ile her tarife çok güzel uyum sağlıyor.
Turuncu havuç ile yaptığım pek çok tarifi mor havuçla da yapmaya başladım😊
Mesela tarator hazırladığım zaman ayrıca patates püresi ile bir salatasını hazırladım, onun da tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım.
Konu ile ilgili tarifler;
Mor Havuç Çorbası 👈Mor havuç hakkındaki bilgiler bu tarifte
Yoğurtlu Havuç Salatası (Havuç Tarator)
MOR HAVUÇ TARATOR;
Malzemeler;
Yarım kilo mor havuç,
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Üzeri için;
1 büyük çay bardağı ufalanmış ceviz içi,
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber.
MOR HAVUÇ TARATOR TARİFİ;
Havuçları yıkayın, baş kısmını kesin.
Dışını kazıyın.
Havuçları rendeleyin.
Tencereye zeytinyağını dökün.
Rendelenmiş havuçları tencereye ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Havuçları kısık ocakta ara ara karıştırarak, kavurun.
Havuçlar yumuşayınca ocağı kapatın.
Havuçların soğumasını sağlayın.
Soğuyan havuçların içine, ezilmiş 2 diş sarımsağı ve yoğurdu ekleyin.
İyice karıştırın.
Hazırladığınız havuç taratoru servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Ceviz kullanmak istemezseniz bu aşamada üzerini havuç dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Küçük bir sahan veya tavanın içine zeytinyağı dökün.
İçine iri parçalar halinde ufalanmış olan ceviz içini koyun.
Bir tutam kırmızı pul biber serpin.
Kısık ocakta sürekli karıştırarak, 2-3 dakika pişirin.
Dikkat;
Ceviz çok çabuk yanabilir! başından ayrılmayın, çok pişirmeyin.
Hazırladığınız cevizli karışımı salatanın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...