Bugünkü tarifim, kış aylarının en önemli sebzelerinden olan Ispanak ile hazırlanıyor.
Bu tarifte Ispanak, soğan ve kırmızı biber ile su eklenmeden kavurma usulü pişiriliyor.
Patates püresi üzerinde servis yapılıyor.
Patates püresini isterseniz Borcam gibi bir tepsiye yerleştirebilirsiniz, bu tarifte olduğu gibi tart kalıbına da yerleştirebilirsiniz.
Ben görüntü açısından daha etkileyici olduğu için tart kalıbını tercih ettim.
Ispanağı sade olarak kullanabilirsiniz. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.
Masada göz dolduran, şık bir tarif.
Akşam yemekleri veya çay davetleri için hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifteki gibi altında patates püresi olan ama fırında pişen "Püreli Ispanak Graten" tarifim 👉BURADA
Patates, özellikle çay davetlerinin vazgeçilmez sebzesi, başta salata olmak üzere pek çok tarifle misafir masalarında kendisine yer bulur.
Patates ile hazırladığım diğer salata tariflerim 👉BURADA
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
TART KALIBINDA, PÜRELİ ISPANAK;
Malzemeler;
Ispanak kavurması için;
1 kilo ıspanak,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı biber,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz,
Patates püresi için;
5-6 adet orta boy patates,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
1,5 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak.
TART KALIBINDA, PÜRELİ ISPANAK TARİFİ;
Ispanak kavurmasını yapmak için;
1- Ispanakları ayıklayıp, doğrayın, iyice yıkayın, süzgecin içine alın.
2- 1 çaydanlık dolusu kaynar suyu ıspanağın üzerine gezdirin.
3- Soğanı ve biberi doğrayın, 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.
4- Ispanakların suyunu sıkarak tencereye ilave edin.
5- Damak tadınıza uygun tuzunu ve baharatları ilave edin, su ilave etmeyin! kısık ocakta, ıspanak yumuşayıncaya kadar pişirin.
6- Ispanağın çabuk soğuması için tencereden başka bir kaba (oluşan suyunu da süzerek) alın.
Patates püresini yapmak için;
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun.
Sıcakken ezip püre haline getirin.
Tencereye yarım çay bardağı kadar zeytinyağı dökün.
Patates püresini içine ilave edin.
Tuzunu ekleyin, bir kaç dakika pişirin.
Tart kalıbını yağlayın, hazırladığınız patates püresini kalıbın içine yerleştirin.
Tart kalıbındaki püreyi servis tabağına ters çevirerek aktarın.
Hazırladığınız ıspanak kavurmasını pürenin üzerine yerleştirin.
Ispanağın üzerine dekoratif olması için nane yaprakları ve kırmızı biber ile süsleyebilirsiniz.
Yoğurtlu tercih ederseniz;
1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurdu ıspanağın üzerine dökün.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...