Bugün, geçtiğimiz yaz köydeki evimizde hazırladığım büyük aile kahvaltısına ait resimleri yayınlayacağım.
Geçtiğimiz yıllarda, her yaz köye gittiğimiz zaman eşimin ailesinin bir arada olduğu kahvaltı masaları hazırlardım.
Bu yaz köye gittiğimiz ilk günlerde Corona virüs sebebiyle kalabalık misafir gruplarını ağırlamadım.
Daha sonra az sayıda misafirin olduğu, balkonda veya veranda da masalar hazırladım.
Yaz aylarında virüsün etkisinin azalması ve genellikle açık havada olmanın verdiği rahatlıkla toplanıyorduk.
Bu masayı kalabalık olduğumuz için balkona hazırlayamadım, kapının önünde veya veranda da hazırlamak isterdim ama o gün bana yardım edecek kimse yoktu.
Oğlum bir iş sebebiyle Konya'ya gitmişti, kızım virüs sebebi ile bu yaz Kastamonu'ya gelemedi.
Bu tür kalabalık kahvaltılarda en büyük yardımcılarım oğlum ve kızım, onlar olmayınca bunca malzemeyi dışarı taşıyamayacağım için mecburen evin içinde hazırladım.
Çok şükür salon büyük olduğu için 3 masayı da farklı yerlere yerleştirme imkanım oldu.
Önceki yıllardan hatırlarsanız, büyük aile kahvaltılarında 3 masayı peşpeşe yerleştirerek masaları hazırlıyordum.
Bakınız 👉Köyde Aile Kahvaltısı-11
Bu sefer Corona virüs sebebiyle masaları ayrı köşelere yerleştirmeye karar verdim.
"Her aile bir masaya oturur" diye düşündüm.
Peki öyle mi oldu?
Tabii ki olmadı, beyler bir masaya oturdu, hanımlar bir masaya oturdu, çocuklar diğer masada kendi aralarında takıldı.
Kahvaltı biter bitmez de beyler balkona geçti.
Tek kişi olduğum için hazırlıklara bir gün önceden başladım.
Tatlıları, çörek otlu kurabiyeyi akşamdan hazırladım.
Patatesleri kızartmalık olacak şekilde doğrayıp, suya ısladım.
Biberlerin tohumlarını temizledim.
Masaları gece yerlerine yerleştirip, yiyecekler hariç üzerlerini hazırladım.
Sabah çok erken kalkıp, hazırladığım her şey 3 ayrı masaya yetecek şekilde hazırladım.
Ocakta patates-biberleri kızartmaya, fırında börekleri pişirmeye, salataları doğramaya başladım.
Bir yandan da hazırlanan ürünleri masaya yerleştirip, masayı hazırladım.
Menüden bahsetmem gerekirse;
Bu misafir grubumun yeni tariflerle pek arası yok, genellikle klasik kahvaltılık ürünleri seviyorlar.
Mesela patates illa kızarmış olacak, bir sene patates pizzası, bir sene garnitürlü salatasını hazırlamıştım pek tercih edilmemişti.
Börek mutlaka menüde yer alır.
Önceden biraz börek, biraz milföy hazırlıyordum.
Bu sefer farklı malzemeli, iki börek çeşidi hazırladım.
Şarküteri ürünü yerine et kavurması hazırladım.
Kahvaltıya çok yakışan tuzlu bir kurabiye çeşidi olan, çörek otlu kurabiye hazırladım.
Salata, haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklarla menüyü tamamladım.
Bende mümkün oldukça tatlı hazırlıyorum.
O gün reçel çeşitlerinin yanı sıra, evdeki az sayıdaki baklava yufkasını değerlendirmek için büzgülü baklava hazırladım.
Ayrıca böyle kalabalık kahvaltılar için hem pratik, hemde bereketli bir tatlı olan Etimek tatlısı hazırladım.
Tahmin edeceğiniz gibi beyler baklavayı, hanımlar ve çocuklar sütlü tatlıyı tercih etti.
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tariflein ismine tıklayarak, tariflerine ulaşabilirsiniz.
Patates-Biber Kızartması
Domates-Biber-Salatalık-Maydanoz Salatası
Haşlanmış Yumurta
Tatlı Çeşitleri;
"Afiyetle Kalın"
Harika bir sofra ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Silemeğinize sağlık, harika bir emek...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil