29 Temmuz 2013 Pazartesi

VİŞNE REÇELİ

 Muhterem'le Afiyetle
Vişne mevsimi geçmeden harıl harıl vişne ile hazırladığım tariflerimi yayınlamaya çalışıyorum.
Aslında siz bu yazıyı okurken ben memleketime tatile gitmiş olacağım.
Bu yazıları hazırlamayıp, tatile çıktığımı bir yazı ile duyurmak istedim ama sonrasında döndüğümde bu yazlık meyvelerin ve sebzelerin mevsimi geçeceği için tarifler bir işe yaramayacaktı.
Ben de yazılarımı hazırlayıp, otomatik yayınlama yaptım, zamanı gelince hepsi yayınlanacak, hem blogum ben yokken sessiz kalmamış olacak.


vişne çekirdeği temizleme
Gelelim asıl konumuza, vişne ile yaptığım tariflerden  vişneli muffin tarifi verirken bahsetmiştim.
Ramazan'dan önce ki son Cuma semt pazarıma gittim, 2 kilo vişne aldım.
Ertesi gün vişne ile ilgilenmeye sabahtan başladım.
Önce çok vaktimi alsa da tek tek çekirdeklerini çıkarıp, vişne reçeli yaptım.
Çok şükür ki çekirdek çıkarma aletim var, işim onunla çok kolaylaşıyor.
Vişnenin geri kalanı ile muffin ve vişneli yaprak sarma yaptım.
Bu arada;
Vişneli tarifleri bir arada bulabileceğiniz bir dosya hazırladım.
Vişne ile hazırladığım bütün tarifler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

vişne çekirdeği nasıl çıkarılır?

cherry jam
VİŞNE REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo vişne,
5 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limonsuyu.

vişne reçeli nasıl yapılır?
VİŞNE REÇELİ TARİFİ;
Vişnelerin saplarını çıkarın, yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
Not;
Çekirdek çıkarma aletiniz yoksa çengelli iğnenin arkası ile vişnenin çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
Çengelli iğnenin arka kısmını sapının olduğu yere batırıp, çekirdeği oradan çıkarabilirsiniz.
Vişneleri reçeli pişireceğiniz tencereye alın, üzerine şekeri ilave edin.
En az 4-5 saat, mümkünse 1 gece bu şekilde bırakıp, sulanmasını bekleyin.
1 çay bardağı su ilave edip, ocakta kaynamaya bırakın.
Ocağı reçel kaynadıktan sonra kısın, kısık ayarda pişirmeye devam edin.
25 dakika sonra reçel kıvamını bulmaya başlayınca limon tuzunu veya limon suyunu ilave edin.
5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Temiz ve kuru kavanozlara boşaltın, soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
"Afiyet Olsun" 

5 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. İnanılmaz lezzetli görünüyor vişne reçeli...Diğer tarifleri de merakla bekliyorum....:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş, rengi çok güzel çıkmış. ellerine sağlık Ablacığım, sımsıcak sevgilerle, iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Vişne reçeli meyhoş meyhoş ne güzeldir.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Annem çok güzel yapar ama ben hep yardım kısmında bulundum. Bakalım bu yıl yapacak mıyız? :) Hep söylerlerdi çekirdeğini çıkarma aparatı var. Hiç görmemiştim.

    Afiyetle yiyin inşaallah, ellerinize sağlık. :)
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Muhteremcim iyi tatillerin olsun. Hayırlı bayramlar. İyi dinlenmeler..Sen nasılsa tatile gidiyorsun şu vişne çıkarıcını ödünç versene:))

    Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...