6 Temmuz 2013 Cumartesi

KIZARMIŞ PATATES TOPLARI

Yarın Ramazan öncesi son Pazar kahvaltısını yapacağız, pek çok kişi yarını evde değil dışarı da geçirecek.
Bende Ramazan öncesi özellikle kahvaltılara çok yakışan, kaşar peynirli kızarmış patates topları tarifini yayınlayarak, kahvaltılık tariflere ara vermeyi düşünüyorum.
Gerçi sıcak havalarda iftarı ağır yemeklerle değil, kahvaltıyla geçirmek daha güzel oluyor.
Hem hafif yiyorsunuz, hemde çayınızı da erkenden içerek hararetinizi kesiyorsunuz.
Yaşasın kahvaltı : )

Tarifimize gelirsek;
Tarifi Simge'de görünce çok beğenmiştim, patates kroketi biliyordum ama bu şekilde yuvarlayarak, içine kaşar ilave ederek hiç pişirmemiştim.
Özellikle sıcakken nefis oluyor, mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"

patates kroket
KIZARMIŞ, KAŞARLI PATATES TOPLARI;
Malzemeler;
6-7 adet patates,
Tuz,
İçi için;
Kaşar Peynir,
Panesi için;
Un, 1 adet yumurta, Galeta unu.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.

TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken kabuklarını soyup, ezerek püre yapın.
Patatese tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde açın.
İçine küp küp doğradığınız kaşar peynirden yerleştirip, yuvarlayın.
Patates püresinin hepsini bu şekilde hazırlayın.
3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta unu koyun.
Patates toplarını önce una, daha sonra yumurtaya, en son olarakta galeta ununa bulayarak kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

14 yorum:

  1. aslında kaşarlı patates kroket:) nasıl canım istedi şöyle sıcak sıcak olsaydı mımmm.

    ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem görünüyor :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. offf kahvaltıya süper... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, kahvaltıya çok yakışan bir tarif :)

      Sil
  4. atıştırmalık çok güzel olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Adsız22:40

    yarın sabah kahvaltıda hazırlayacağım :;))

    YanıtlaSil
  6. Adsız14:15

    Patates soguken yuvarlak oluyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Patates soğukken de yuvarlanıyor ama ezip püre yaparken sıcak olması işinizi daha da kolaylaştırıyor.
      Kolay gelsin.

      Sil
  7. Adsız17:06

    Galeta unu yoksa ne yapmamız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Galeta unu olmadığı zaman mutfak robotunda parçaladığınız etimek işinizi görür.
      Ben galeta unu yoksa etimeği bu şekilde hazırlayarak kullanırım.
      Kolay gelsin :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...