20 Nisan 2007 Cuma

IZGARADA SOSLU TAVUK

Muhterem'le Afiyetle

YE# 21 YEMEK ETKİNLİĞİ= TAVUK TARİFLERİ 
 21. Yemek etkinliğimize hoşgeldiniz!
Bu ayın yemek konusu; Tavuk.
Ev sahibimiz;  "Yemek Aşkı" blogunun sahibi Emel Hanım.
Emel hanıma kolay gelsin dileklerimi iletip, tarifimi veriyorum.

Hiç marketlerden soslu tavuk alır mısınız?
Ben artık almıyorum, bir keresinde marketten soslu tavuk almıştık.
Eve gelip, paketini açtığımızda öyle kötü kokuyordu ki bir daha hiç almadım.
Bana ellerinde kalan tavukları soslayıp, satıyorlarmış gibi geliyor.
Onca baharatın arasında kokusu çıkmaz zannediyorlar herhalde.
Artık ablamdan öğrendiğim bu sosu kullanarak soslu tavuk yapıyorum.
Baharatı kendi ağız tadınıza göre çoğaltabilirsiniz, mesela acı pul biber gibi.
Tavuğu pirinç pilavı ve bezelye salatası ile servis yaptım. 

Tavuk ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

"Afiyetle Kalın"

tavuk sosu malzemeleri 
IZGARADA SOSLU TAVUK;  
Malzemeler;
Kişi sayısına göre tavuk but, (ben 4 adet kullandım)
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ, yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber.
TARİFİ;
Sos malzemelerini karıştırıp, tavukları bu sosa bulayın ve bir saat kadar bekletin.


Soslu butları ızgaraya yerleştirip, içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
"Afiyet Olsun"

DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM TAVUK TARİFLERİMDEN;
Fırın Poşetinde Tavuk

Tavuk Köftesi

Tavuk Sote

Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk

Tavuk Suyuna Çorba
 

18 Nisan 2007 Çarşamba

ETLİ ENGİNAR

Geçen hafta annemleri yemeğe çağırdım.
Annem "ben enginar almıştım, sen diğer yemekleri hazırla, sebze benden" dedi.
Bende çorba, salata, pilav ve eti hazırladım.
Akşam beşamel sosu bende hazırladık ki enginarı sıcak sıcak yiyelim.
Annem enginarın her şeyini hazırlamıştı, bende beşamel sosunu hazırladım ve fırına verdik.
Çok güzel kızardı, oldukça lezzetliydi.
Ellerine sağlık anneciğim, enginar harikaydı.
"Afiyetle Kalın"


17 Nisan 2007 Salı

TAVUK SUYUNA ÇORBA


Mevsim Grip mevsimi, havaya aldanıp, evden ince bir giysiyle çıkıp, bahar rüzgarında grip yada nezle olmamak ne mümkün.
Üstelik ortalalık uçuşan polenlerle dolu.
Gribe çok iyi geldiği bilinen, (bunu bilim adamları da kabul ediyor) tavuk suyuna çorba tarifi vermek istiyorum.
Adına bakıp, sade tavuk suyuna çorba zannetmeyin, tavuğu da içinde.



Bu tarifin ismini yazarken aklıma severek okuduğum "tavuk suyuna çorba" kitap serisi geldi.
Hatırlarsanız Hıncal Uluç köşesinde bu kitaptan bahsetmiş sonra kitap oldukça güzel satış rakamlarına ulaşmıştı.
Peşinden kitabın diğer serileri de yayınlanmıştı.
Kitabın konusu yaşanmış hikayelerden oluşuyor ve ders verir nitelikte.
Sevgili Ayşe Yaman yemek tarifi verirken yemeğe uygun film seçimleri yapıp, bize tanıtır.
Bu seferlik bende tarife uygun kitap tanıtımı yapmış oldum.

Birde çok sevdiğim bir karikatürü sizinle paylaşmak istiyorum, tam konumuza uygun.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK SUYUNA ÇORBA;
Malzemeler;

1 Tavuk budu veya yarım tavuk göğsü,
1 su bardağı tel şehriye,
1 küçük kuru soğan,
İncecik doğranmış maydanoz,
Sıvı yağ ve tuz.
TAVUK SUYUNA ÇORBA TARİFİ;
Tavuk etini tencereye yerleştirip, üzerine 5-6 bardak su ve tuzunu ekleyin.
Tavuk piştikten sonra ince ince liflere ayırın.
Tencerede küçük doğradığınız soğanı kavurup, didilmiş tavukları da ekleyin.
Üzerine tavuğu pişirdiğiniz suyu ekleyin.
Su kaynayınca tel şehriyeleri ilave edin.
Tavuk suyunun tuzu olduğunu dikkate alarak, tuzunu ayarlayın.
Çorba piştikten sonra incecik doğradığınız maydanoz yada naneyi ilave edin.
Limonla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"