Daha önce yayınladığım ilk Noodle tarifini hatırlıyor musunuz?
"Sebzeyle pişirilen Noodle tarifleri var, bir daha ki sefere ondan pişiririm" demiştim.
İlk fırsatta Noddle'ı sebzeli pişirdim.
Sebzeli derken biraz değişik sebzeler kullandım.
Mesela bebek mısır, kırmızı biber, soya filizi ve taze fasulye gibi...
Noodle her markette bulunmuyor, ben daha çok Migros'ta buluyorum.
"Noodle'ı nereden bulayım?" diye dert etmeyin, 1 paket çubuk makarna da aynı görevi görebilir ama ya hiç kırmayın yada sadece ortasından 1 kere kırarak pişirin.
"Afiyetle Kalın"
SEBZELİ NOODLE;
Malzemeler;
1 paket Noodle veya çubuk makarna,
1 küçük kase haşlanmış mantar,
İnce şeritler halinde doğranmış taze fasulye, kırmızı biber ve havuç,
1 küçük kavanoz konserve soya filizi,
1 küçük kavanoz bebek mısır konservesi,
Sıvı yağ ve tuz.
Yapılışı;
Eğer Noodle pişirecekseniz 5 dakika pişirip, süzün.
Çubuk makarna pişirecekseniz normal süresinde pişirip, süzün.
Sebzeleri sıvı yağda hafif kavurun, istediğiniz baharatı ve tuzunu ekleyin.
Sebzelerle makarnanızı harmanlayıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
"Araba vapurundan Boğaziçi" konulu yazı ve resimler yayında gezin, ferahlayın : )
15 Mayıs 2007 Salı
11 Mayıs 2007 Cuma
MEYVE ŞEKERLİ KEK
Daha önce kek için meyve şekeri kullandınız mı?
Ben bulamadığım için kullanamıyordum, bir gün Yenibosna Tansaş'ta karşıma çıktı.
Hemen alıp denedim, sonuç; Harika!
Eminim çoğu büyük marketlerde var ama nerede olduğunu bilmediğimiz için bulup, alamıyoruz.
Bu kutuyu çabucak bitirdim, yenisini almak için bu sefer Merter'de ki Tansaş'a gittim.
Kek malzemelerinin arasında aradım, aynı markanın damla çikolatası vardı ama meyve şekeri yoktu.
"Herhalde market küçük olduğu için, her ürün bulunmuyor" diye düşünmeye başlamıştım ki, müsli ve kahvaltılık corn flekslerin arasında buldum.
Not;
Artık Eminönü'nde baharat satan, pasta malzemeleri satan dükkanlarda da açık olarak kilo ile satılmaya başladı.
Meyve şekeri kuruyken bile çok lezzetli, içinde portakal, ayva, incir var.
Ben birde limon kabuğu rendeliyorum.
Kek hamuruna karıştırmadan önce biraz suda bekletiyorsunuz ve hamura ekliyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"
Ben bulamadığım için kullanamıyordum, bir gün Yenibosna Tansaş'ta karşıma çıktı.
Hemen alıp denedim, sonuç; Harika!
Eminim çoğu büyük marketlerde var ama nerede olduğunu bilmediğimiz için bulup, alamıyoruz.
Bu kutuyu çabucak bitirdim, yenisini almak için bu sefer Merter'de ki Tansaş'a gittim.
Kek malzemelerinin arasında aradım, aynı markanın damla çikolatası vardı ama meyve şekeri yoktu.
"Herhalde market küçük olduğu için, her ürün bulunmuyor" diye düşünmeye başlamıştım ki, müsli ve kahvaltılık corn flekslerin arasında buldum.
Not;
Artık Eminönü'nde baharat satan, pasta malzemeleri satan dükkanlarda da açık olarak kilo ile satılmaya başladı.
Meyve şekeri kuruyken bile çok lezzetli, içinde portakal, ayva, incir var.
Ben birde limon kabuğu rendeliyorum.
Kek hamuruna karıştırmadan önce biraz suda bekletiyorsunuz ve hamura ekliyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"
4 Mayıs 2007 Cuma
IZGARADA YERLİ SOMON
Eşimin balık sevmesi sayesinde bu sayfalarda balık tarifleri ve fotoğrafları görebiliyorsunuz.
Bana kalsa eve hiç balık almıyacağım.
Neyse ki balık seven biri var ve eve balık giriyor.
Ben yemem için zorlanmadığım sürece pişirmeye itiraz etmem.
Resmini çekeceğim değişik bir balık olunca seve seve süslerim.
Bu sefer ki balığımız boyutundan da anlıyacağınız gibi yerli somon.
İthal olanlar oldukça iri oluyor.
"Afiyetle Kalın"
IZGARADA YERLİ SOMON;
Malzemesi;
1 kilo yerli somon,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz ve biberiye.
Yapılışı;Doğranmış balıkları yıkayıp,süzün.
Tuz,biberiye ve sıvı yağ ile harmanlayıp,ızgaraya dizin.
İçine su doldurulmuş,başka bir tepsiyle birlikte fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Çamlıca Tepesinden, İstanbul'un hem Anadolu yakasına hemde Avrupa yakasına bakmak ve muhteşem Boğaziçi'ni seyretmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Çamlıca Tepesi 2007
Bana kalsa eve hiç balık almıyacağım.
Neyse ki balık seven biri var ve eve balık giriyor.
Ben yemem için zorlanmadığım sürece pişirmeye itiraz etmem.
Resmini çekeceğim değişik bir balık olunca seve seve süslerim.
Bu sefer ki balığımız boyutundan da anlıyacağınız gibi yerli somon.
İthal olanlar oldukça iri oluyor.
"Afiyetle Kalın"
IZGARADA YERLİ SOMON;
Malzemesi;
1 kilo yerli somon,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz ve biberiye.
Yapılışı;Doğranmış balıkları yıkayıp,süzün.
Tuz,biberiye ve sıvı yağ ile harmanlayıp,ızgaraya dizin.
İçine su doldurulmuş,başka bir tepsiyle birlikte fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Çamlıca Tepesinden, İstanbul'un hem Anadolu yakasına hemde Avrupa yakasına bakmak ve muhteşem Boğaziçi'ni seyretmek ister misiniz? Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Çamlıca Tepesi 2007
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)