23 Mayıs 2007 Çarşamba

İSTAVRİT DOLMASI

Bugünlerde Boğaz'da İstavrit akını varmış.
Yunus balıklarının etkisiyle Boğaz'a gelmişler.
Vereceğim tarifi bir yemek dergisinde görmüştüm ama bana kalırsa bu tarifi kılçığı temizlenmiş, hamsiyle yapmak daha akıllıca olur.
Kılçığını temizleyeceğim diye uğraşmadan, doğrudan yemek mümkün olur.
" Afiyetle Kalın"

 
 İSTAVRİT DOLMASI;
Malzemesi;

1 kilo istavrit,
1 demet ince kıyılmış maydanoz,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 büyük boy kuru soğan,
2 adet limon,tuz.
Yapılışı;
Maydanozları incecik kıyın,biraz tuz serpin.
İstavritleri temizleyip,yıkayın,tuzunu serpin.
İç kısmına kıyılmış maydanozları yerleştirin.
Fırın tepsisinin içine halka halka doğradığınız soğanları,
üzerine doldurduğunuz istavrit balıklarını yerleştirin.
Kenarlara ince dilimler halinde kestiğiniz limonları dizin.
Balıkların üzerine sıvı yağ sürüp,fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

 
* Muhterem'le Geziye güncellendi.
Boğaz'da ki balıkçıların da yer aldığı "Araba Vapurundan Boğaziçi 2. Bölüm" konulu yazı ve resimleri görebilirsiniz.
Bir de Yaşar'ın "Ah,o gemide bende olsaydım" şarkısı eşliğinde bir video klip hazırladım.

18 Mayıs 2007 Cuma

PORTAKALLI KIZARTMA KURABİYE

Muhterem'le Afiyetle
22. Yemek etkinliğimizin konusu; Kurabiye.
Ev Sahibimiz; "Yemek Şenliği" sitesinin sahibi Hülya Hanım.
Hülya hanıma kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Tarifimize dönersek;
Hiç kurabiyenizi kızartarak hazırladınız mı?
Bu kurabiye tavada kızartılarak hazırlanıyor.
Fırında denemeyin, ben denedim taş gibi oldular : )
"Aman yağlı olur, kızartmam" demeyin!
Kızartıldığı için, zamandan tasarruf sağlıyor, yumuşacık oluyor.
Şeker tanecikleri kızarırken karamelize olup, eriyorlar ve
çok hoş bir tat ortaya çıkıyor.
Portakal ortalıktan kalkmadan hemen denemenizi tavsiye ederim.
Tarifin yapım aşamasını resimli olarak anlattım.
"Afiyetle Kalın"

15 Mayıs 2007 Salı

SEBZELİ NOODLE

Daha önce yayınladığım ilk Noodle tarifini hatırlıyor musunuz?
"Sebzeyle pişirilen Noodle tarifleri var, bir daha ki sefere ondan pişiririm" demiştim.
İlk fırsatta Noddle'ı sebzeli pişirdim.
Sebzeli derken biraz değişik sebzeler kullandım.
Mesela bebek mısır, kırmızı biber, soya filizi ve taze fasulye gibi...
Noodle her markette bulunmuyor, ben daha çok Migros'ta buluyorum.
"Noodle'ı nereden bulayım?" diye dert etmeyin, 1 paket çubuk makarna da aynı görevi görebilir ama ya hiç kırmayın yada sadece ortasından 1 kere kırarak pişirin.
"Afiyetle Kalın"

SEBZELİ NOODLE;
Malzemeler;

1 paket Noodle veya çubuk makarna,
1 küçük kase haşlanmış mantar,
İnce şeritler halinde doğranmış taze fasulye, kırmızı biber ve havuç,
1 küçük kavanoz konserve soya filizi,
1 küçük kavanoz bebek mısır konservesi,
Sıvı yağ ve tuz.
Yapılışı;
Eğer Noodle pişirecekseniz 5 dakika pişirip, süzün.
Çubuk makarna pişirecekseniz normal süresinde pişirip, süzün.
Sebzeleri sıvı yağda hafif kavurun, istediğiniz baharatı ve tuzunu ekleyin.
Sebzelerle makarnanızı harmanlayıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
"Araba vapurundan Boğaziçi" konulu yazı ve resimler yayında gezin, ferahlayın : )