Bu minik pizzaların tarifini "Thesuuur" blogundan arkadaşım Yıldız'dan aldım.
Yıldız, domates-biber ve kaşar rendesi ile hazırlamış, ben sosisli hazırladım.
Bu minik pizzaları kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım.
O gün, bir tepsi de sebzeli pizza yapmıştım, bunları da değişiklik olsun diye sosisli yaptım.
İlk denememdi ama hamur hiç sorun çıkarmadan kıvama girdi, kolayca şekil verebildim.
Bir daha ki sefere ben de domates-biber ve kaşarla deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"
SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR;
Malzemeler;
Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta,sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için,aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
1 kase doğranmış sosis,
1 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp,yoğurup,yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Tepsiye aralıklarla dizip,15 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarını havuz gibi açın.
İçine sosisleri ve biraz kaşarı ekleyin.
Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sıcakken tekrar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunu-Laleleri ve koruda ki sincapları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan Korusu
4 Haziran 2007 Pazartesi
31 Mayıs 2007 Perşembe
ÇİLEKLİ PASTA
Çilek mevsimi bitmeden, çilekler mis kokuluyken çilekli pasta yapalım mı?
Ben bu sefer hazır pasta tabanı kullandım, yarım saat bile sürmeden pastanın işi bitmişti.
Eskiden pastanın kenarlarını, krem şantisi düzgün olsun diye sürekli sıvamak zorunda kalıyordum.
Artık kuruyemişle yada rendelenmiş çikolatayla kenarlarını kapatıyorum, beni fazla uğraştırmıyor.
Pasta tabanını hazır alırsam plastik kabının üzerinde, kendim pişirirsem kek kalıbının üzerinde çalışıyorum.
Yüksekte olduğu için rahat hazırlanabiliyor, kenarlarına kuruyemişi çevire çevire kolayca yapıştırabiliyorum.
Pasta bitince servis tabağına aktarıyorum.
Yapılış aşaması bol resimli bir tarif sizi bekliyor.
Pasta bitince servis tabağına aktarıyorum.
Yapılış aşaması bol resimli bir tarif sizi bekliyor.
"Afiyetle Kalın"
26 Mayıs 2007 Cumartesi
PUF PUF HAMUR KIZARTMASI
Bu tarifi "diyalog yemekleri" blogunun sahibi olan arkadaşım Süheyla'dan aldım.
Ani gelen misafire, kahvaltı masalarına severek yapacağınız bir tarif.
Sıcak sıcak, puf puf çok lezzetli oluyorlar.
Hamuru kurabiye kalıbıyla kesmeyi daha önce yengemde görmüştüm, yengem fırından aldığı hamurları kurabiye kalıplarıyla keser.
*Muhteremle Geziye güncellendi.
İstanbul'un fethinin 554.yılı dolayısıyla Rumeli Hisarı'nı konu alan yazı ve resimleri ve Mehter marşı eşliğinde hazırladığım video klibi izleyebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye - Rumeli Hisarı
Ani gelen misafire, kahvaltı masalarına severek yapacağınız bir tarif.
Sıcak sıcak, puf puf çok lezzetli oluyorlar.
Hamuru kurabiye kalıbıyla kesmeyi daha önce yengemde görmüştüm, yengem fırından aldığı hamurları kurabiye kalıplarıyla keser.
Kalıpla kesmek hamura değişik bir hava veriyor.
Önce diğer kalıplarla da yaptım ama en çok çiçek şeklinde olan hoşuma gitti.
Misafir sayısına göre ölçüyü arttırabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PUF PUF HAMUR KIZARTMASI;
Malzemesi;
1 su bardağı yoğurt ve suyu,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı karbonat,
tuz ve aldığı kadar un.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Misafir sayısına göre ölçüyü arttırabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PUF PUF HAMUR KIZARTMASI;
Malzemesi;
1 su bardağı yoğurt ve suyu,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı karbonat,
tuz ve aldığı kadar un.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Yapılışı;
Yoğurt ve suyunu, yumurtayı, karbonatı karıştırıp kabarmasını bekleyin.
Üzerine çektiği kadar un ve tuzunu ilave edin, yoğurun.
Tezgahın üzerinde açtığınız hamuru isterseniz bıçakla, isterseniz kurabiye kalıplarıyla kesin.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yoğurt ve suyunu, yumurtayı, karbonatı karıştırıp kabarmasını bekleyin.
Üzerine çektiği kadar un ve tuzunu ilave edin, yoğurun.
Tezgahın üzerinde açtığınız hamuru isterseniz bıçakla, isterseniz kurabiye kalıplarıyla kesin.
Kızgın sıvı yağda kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhteremle Geziye güncellendi.
İstanbul'un fethinin 554.yılı dolayısıyla Rumeli Hisarı'nı konu alan yazı ve resimleri ve Mehter marşı eşliğinde hazırladığım video klibi izleyebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye - Rumeli Hisarı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)