6 Haziran 2007 Çarşamba

YUMURTALI PAZI KAVURMASI

pazılı tarifler
Pazının tam mevsimi, sıcak havalarda yoğurtlusu, sarması, pirinçli yemeği ve yumurtalı kavurması çok iyi gidiyor.
Yöresel olarak Karadeniz mutfağın da sık sık pazılı yemekler karşımıza çıkıyor.
Dolma yaparken incecik yapraklarının sıcak suya girip çıkması bile yetiyor.
Bazen bu yemeği yaparken, pazı sarması için ayırdığım yaprakların saplarını kullanıyorum.
İkindi çaylarında ve sabah kahvaltılarında yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


4 Haziran 2007 Pazartesi

SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR

Bu minik pizzaların tarifini "Thesuuur" blogundan arkadaşım Yıldız'dan aldım.
Yıldız, domates-biber ve kaşar rendesi ile hazırlamış, ben sosisli hazırladım.
Bu minik pizzaları kahvaltıya gelen misafirlerime yaptım.
O gün, bir tepsi de sebzeli pizza yapmıştım, bunları da değişiklik olsun diye sosisli yaptım.
İlk denememdi ama hamur hiç sorun çıkarmadan kıvama girdi, kolayca şekil verebildim.
Bir daha ki sefere ben de domates-biber ve kaşarla deneyeceğim.
"Afiyetle Kalın"

SOSİSLİ MİNİ PİZZALAR;
Malzemeler;

Hamuru için;
1 kilo un,
4 tatlı kaşığı tuz,
4 tatlı kaşığı toz şeker,
1 yumurta,sarısı üstüne-beyazı içine,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket yaş maya,
Yoğurmak için,aldığı kadar ılık süt veya su veya yarı yarıya süt-su karışımı.
Üst Malzemesi;
1 kase doğranmış sosis,
1 su bardağı kaşar rendesi.
Yapılışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp,yoğurup,yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin.
Tepsiye aralıklarla dizip,15 dakika daha dinlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, ortalarını havuz gibi açın.
İçine sosisleri ve biraz kaşarı ekleyin.
Önceden ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
İsterseniz sıcakken tekrar kaşar rendesi ekleyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunu-Laleleri ve koruda ki sincapları görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye- Emirgan Korusu

31 Mayıs 2007 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA

Muhterem'le Afiyetle
Çilek mevsimi bitmeden, çilekler mis kokuluyken çilekli pasta yapalım mı?
Ben bu sefer hazır pasta tabanı kullandım, yarım saat bile sürmeden pastanın işi bitmişti.
Eskiden pastanın kenarlarını, krem şantisi düzgün olsun diye sürekli sıvamak zorunda kalıyordum.
Artık kuruyemişle yada rendelenmiş çikolatayla kenarlarını kapatıyorum, beni fazla uğraştırmıyor.
Pasta tabanını hazır alırsam plastik kabının üzerinde, kendim pişirirsem kek kalıbının üzerinde çalışıyorum.
Yüksekte olduğu için rahat hazırlanabiliyor, kenarlarına kuruyemişi çevire çevire kolayca yapıştırabiliyorum.
Pasta bitince servis tabağına aktarıyorum.

Yapılış aşaması bol resimli bir tarif sizi bekliyor.
"Afiyetle Kalın"