Mantarı ailece çok severiz, hele bir de kültür mantarı olursa.
Kahvaltıda iri doğranmış sebzelerle sote yaparım.
İçine kaşar rendeleyip, fırında da pişiririm.
Böreklerde de çok güzel oluyor.
Bu sefer ki böreğin iç malzemesi olan mantara, kırmızı biberde ekledim.
Görüntüsü ve lezzeti çok güzel oldu.
"Afiyetle Kalın"
MANTARLI GÜL BÖREK;
Malzemesi;
1 kilo yufka,
1 kilo mantar, (pişince çekip, çok az kalıyor)
1 adet kuru soğan,
2 adet kırmızı biber,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ.
Yapılışı;
Mantarları suda bırakmadan yıkayıp, tencereye yerleştirin.
Mantarlar suyunu salıp, çekinceye kadar pişsin.
Suyunu çekince biraz sıvıyağ ekleyin.
İnce doğradığınız soğanları, haşlayıp zarını soyduğunuz ve doğradığınız kırmızı biberleri ekleyin.
Tuzunu ekleyip, soğuması için biraz bekletin.
Yufkaları dörde bölün, fırçayla üzerlerini yağlayın.
Uzun kenarına mantarlı iç harcını yerleştirin ve rulo gibi sarın.
Sardığınız yufkayı kendi etrafında döndürerek gül şeklinde sarın.
Yağladığınız fırın tepsisine hazırladığınız yufkaları dizin.
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı çırparak böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıttığınız sıcak fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Boğaz Turu ile ilgili hazırladığım yazıyı ve resimleri görebilirsiniz.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Boğaz Turu 1. Bölüm
22 Ağustos 2007 Çarşamba
21 Ağustos 2007 Salı
GEREKSİZ GÖRDÜĞÜMÜZ TEKNOLOJİLER
GEREKSİZ GÖRDÜĞÜMÜZ TEKNOLOJİLER;
Yeni bir blog oyunu daha ortaya çıktı, " mavi ve portakal" blogundan Fatoş ve Ayşe beni sobelediğinde böyle bir oyundan haberim oldu.
Bu seferki oyunun konusu "gereksiz gördüğümüz teknolojiler"
Kendimize göre dandik olan ve hiçbir işe yaramayan teknolojik aletlerden veya olaylardan bahsetmemiz gerekiyormuş.
Önce evde ki alet edevatı gözden geçirdim ama evde ki her şey gerekli olduğu için alınmıştı.Evden bu konuya uygun şeyler bulamayınca internette kısa bir araştırma yaptım,karşıma farklı şeyler çıktı.
Mesela 1. resimde ki maymunun ne işe yaradığını biliyormusunuz?
Oje kurutuyormuş! tamamen gereksiz.
2. resimde ki kapı tokmağında ki el ise sensörlü olup, sizi görüp algılayınca sizin yerinize kapıyı çalıyormuş.
Yok daha neler, ben kendi kapımı kendim çalarım kardeşim bu ucubeye ne gerek var? Tamamen gereksiz.
3. resimde ki ise radyolu bir tuvalet kağıtlığı, radyoyu orada dinlemeyiverelim,tamamen gereksiz.
Veee son resim, böcek yakalama vakum aleti.
Doğrusunu söylemek gerekirse bu alet için gereksiz diyemeyeceğim.
Köy gibi doğal ortamlarda karşımıza çıkabilecek böceklere karşı çok iyi bir buluş, hele onlara zarar vermek istemiyorsak.
Bu aletle vakumlayıp, evin dışında serbest bırakabiliyormuşsunuz.
Her blog oyununun sonunda oyun için başka blogları sobelemek gerekiyor ama ben çok kararsız kaldığım için bu konuda yazacak bir şeyleri olan tüm arkadaşları sobeliyorum. "Afiyetle Kalın"
|
20 Ağustos 2007 Pazartesi
KAHVALTILIK MUFFİN
YE # 25 YEMEK ETKİNLİĞİ= KAHVALTI TARİFLERİ
Bu ay ki yemek etkinliğimizin konusu;Kahvaltı.
Yemek etkinliğimizin ev sahibi;Lezize
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
*Diğer kahvaltılık tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK MUFFİN;
Malzemeler;
4 çorba kaşığı tereyağ,
3 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
yarım su bardağı süt,
tuz.
Yapılışı;
Elediğiniz unun ortasına eritilmiş tereyağını ve diğer malzemeleri ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Fırını 190 dereceye ayarlayın, fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
15 dakika buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane ile 1.5 santim kalınlığında açın.
Hamuru su bardağı ile keserek fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
*Muffin sıcak yenir ve mutlaka tereyağ ile hazırlanır.
"Afiyet Olsun"
Yemek etkinliğimizin ev sahibi;Lezize
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
*Diğer kahvaltılık tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KAHVALTILIK MUFFİN;
Malzemeler;
4 çorba kaşığı tereyağ,
3 su bardağı un,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
yarım su bardağı süt,
tuz.
Yapılışı;
Elediğiniz unun ortasına eritilmiş tereyağını ve diğer malzemeleri ilave ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Fırını 190 dereceye ayarlayın, fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
15 dakika buzdolabında dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane ile 1.5 santim kalınlığında açın.
Hamuru su bardağı ile keserek fırın tepsisine dizin.
Yaklaşık 20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
*Muffin sıcak yenir ve mutlaka tereyağ ile hazırlanır.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)