Geçen Cumartesi bu Ramzan'ın ilk iftar misafirlerini ağırladım.
Ana yemek olarak ne yapayım derdi, eminim tüm hanımların sorunu.
Üstelik bizim ailenin beyleri genellikle yemek seçiyor.
Sebze olarak bir tek patlıcan yemeği yedikleri için mönümüzü ona göre hazırlıyoruz.
Bu arada, yemek seçen eşim değil, bazı misafirlerim : )
Sağolsun eşim tam bir sebze düşkünüdür, ne pişirsem yer.
Patlıcanın yemek çeşitleride bir yere kadar, hep aynı şeyler olmuyor.
Bende ne yapayım diye düşünürken aklıma bu fikir geldi.
Tombiş bostan patlıcanlarını çok severim, bu tarif normal patlıcanlarla biraz sönük kalırdı.
Üzerine hamburger köftesi kadar büyük köfte yerleştirdim.
Piştikten sonra üzerine kaşar dilimi yerleştirdim çünkü patlıcan ve köftenin düşmeden birbirinin üzerinde durması gerekiyordu.
Kaşar köftenin üzerinde eriyince patlıcanla birbirine kaynak yapmış gibi tuttu.
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek.
*Geçen ay, Ayşe Yaman'nın ilkini gerçekleştirdiği, yeni yemek etkinliğimizin konusu; Ramazan.
Ev sahibimiz; "Diyalog Yemekleri" blogundan Süheyla.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"
Patlıcanından köftesine kadar her şeyini çiğ olarak fırına verdim.
Yani bu yemek kızartma işiyle sizi uğraştırmıyor.
Tepsinin üzerini kapatmadığım için köfteler kızardı.
Patlıcanlarda salçalı ve yağlı suyun içinde ağır ağır pişerek kıvama geldi.
Anlıyacağınız pratik-lezzetli-görüntüsü yerinde bir ana yemek.
*Geçen ay, Ayşe Yaman'nın ilkini gerçekleştirdiği, yeni yemek etkinliğimizin konusu; Ramazan.
Ev sahibimiz; "Diyalog Yemekleri" blogundan Süheyla.
Kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
"Afiyetle Kalın"