
YE # 30 DÜNYA MUTFAKLARI=ARNAVUT CİĞERİ
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Dünya mutfakları.
Yemek etkinliğimizin ev sahibi; Tuba'nın penceresinden blogunun sahibi,Tuba.
Sanırım bizim evde dünya mutfaklarından pek tarif yapılmıyor.
Aklıma bu konuda tarif gelmedi.
Daha vakit var diye baştan araştırma yapmadım, son haftalarda da hem yemek, hem çay misafirlerimin yoğunluğundan kitaptan tarif denemeye vaktim olmadı.
Son anda aklıma Arnavut ciğeri geldi.
Bu tarifin Arnavutların olduğunu umut ederek (umarım öyledir) yemeği hazırladım.
"Afiyetle Kalın"
ARNAVUT CİĞERİ;
Malzemeler;
500 gram kuzu veya dana ciğeri,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı kırmızı biber,1 tatlı kaşığı tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
Ciğerin servisinde;
Patates kızartması,sumakla ovulmuş kuru soğan,bol yeşillik.
Yapılışı;
Ciğeri yıkadıktan sonra dışında ki zarı soyun,zarı soyduktan sonra suya girmemesi gerekiyor.
Fındıktan biraz daha büyük doğrayıp,un- karbonat ve kırmızı biberle harmanlayın.
Kızartmadan önce sertleşmemesi için tuz eklemiyoruz.
Yağı kızdırıp, ciğeri küçük gruplar halinde fazla ununu silkeleyerek, kevgirle karıştırarak kızartın.
Piştikten sonra tuzunu serpip karıştırın.
Hazırladığınız ciğeri kızarmış patates,piyazlık doğranmış-sumakla ovulmuş soğan ve yeşilliklerle servis yapın.
"Afiyet Olsun"