11 Mayıs 2008 Pazar

SÜRPRİZ KURABİYE

biskrem kurabiye 
ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!
Bugün anneler günü, bütün annelerin ve geleceğin annelerinin günü kutlu olsun.
Tarifimiz sürpriz kurabiye, dış görünüşü ile pudra şekerli bir kurabiyeden farkı olmayan ama ısırdığınız zaman sizi içindeki muhallebi ile şaşırtan bir tarif.
Orjinal tarifte içinde ki muhallebi sade olarak hazırlanıyor.
Fakat bir kaç kere misafirlerim içindekinin muhallebi değilde, pişmemiş hamur kalmış kurabiye olduğunu zannettikleri için artık kakaolu pişiriyorum.
Şimdiki haliyle bir nevi biskrem : )
Not;
Bu tarifi hazırlarken muhallebisini kendiniz hazırlayabilirsiniz veya 1 paket kakaolu pudingi pişirip soğutarak iç malzemesi olarak kullanabilirsiniz.
Puding soğuduğu zaman kaşıkla alıp, rahatlıkla kurabiyenin içine yerleştirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


8 Mayıs 2008 Perşembe

MAYALI KESME POĞAÇA

mayalı poğaça

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22=MAYALI KESME POĞAÇA
22. Etkinliğimizin ev sahibi; "Fatoştuncay" blogunun sahibi Fatoş Hanım.
Doğrusu etkinliğin süresinin uzatılmasına çok sevindim.
Haftada bir olunca yetişmek biraz zor oluyordu.
Bu etkinliğe mayalı kesme poğaça tarifi ile katılıyorum.
Bu poğaçalar yumuşacık, puf puf oluyor.
Üzerine susam, çörek otu serpebilirsiniz, ben bu sefer değişiklik olsun çekirdek serptim.

5 Mayıs 2008 Pazartesi

BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI


Avlanma yasağı başladı,bu tarifle bende bu sezonun son balık tarifini veriyorum.
Bu tarifte gördüğünüz kolyoz balığı.
Baştan söyleyeyim, kolyoz balığında muazzam kılçık var.
Bazı balıkların kılçığı canınızı sıkmaz, mesela hamsiyi bütün yiyenlere çok rastladım ama kolyozun kılçığı hem çok büyük, hemde çok sert.
Geçen yıl pişirdiğim zaman bu ayrıntı aklımda kalmış.
Eşim bu balıkla eve geldiği zaman "kolyoz çok kılçıklı olur" dedim, balık yemeyen birinden böyle bir uyarı gelince şaşırdı.
Tabi kendiside yedikçe bana hak verdi, bu kılçık meselesini unutmazsa sanırım bir daha kolyoz balığı almaz.
Balığı nasıl pişirebilirim diye düşünüp, fırında ama baharatla tatlandırılmış olarak pişirmeyi
uygun buldum.
Baharat olarak; Tuzot-kekik-pul biber-biberiye kullandım.
Balığın yanında Bulgur pilavı ve sumaklı soğan salatası servis yaptım.
Diğer kolyoz tarifim için bakınız; Kolyoz Pilaki.
"Afiyetle Kalın"




BAHARATLI KOLYOZ BALIĞI;
Malzemeler;
Yarım kilo kolyoz balığı,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı tuzot,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kekik.
Yapılışı;
Yarım çay bardağı zeytinyağı ve diğer baharatları karıştırarak Kolyoz balığını bu karışıma bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında,kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Lalelerle bezenmiş Çamlıca Tepesi resimleri ve yazısı için bakınız;
Muhterem'le Geziye; Çamlıca Tepesi 2008