Tavuk-köfte-balık-sebze hemen hemen her türlü yiyeceği fırın poşeti ile pişirmek mümkün.
Tabi suni bir malzeme olduğu için zararlı olup, olmadığı da sık sık tartışılıyor.
Fırın poşetinin en büyük özelliği, içinde ki yiyeceğe su eklemeden, kendi suyunda ama kurutmadan pişirmesi.
Ben bu tarifte biraz renk vermesi için 1 çay bardağı salçalı su ekledim.
"Afiyetle Kalın"
POŞETTE SEBZELİ KÖFTE
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
1 paket köfte harcı,
1 yumurta,
yarım demet maydanoz,
Sebze olarak;
Mantar-arpacık soğan-biber.
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası, kekik, tuz ve sıvı yağ.
TARİFİ;
Kıyma-köfte harcı-1 çay bardağı su-1 yumurta ve incecik doğradığınız maydanozları birlikte yoğurun.
Köftenin elinize yapışmaması için,avuç içlerinizi yağlayın.
Yuvarlak veya oval şekiller vererek köftenizi hazırlayın.
Arpacık soğanları temizleyin,biberlerin tohumlarını çıkarıp,iri parçalar halinde kesin.
Mantarları suda tutmadan hemen yıkayıp,süzün.
Sebzelerin üzerine tuz ve biraz kekik ekleyerek harmanlayın.
Fırın poşetine 1 kaşık un serpin ve her tarafına yayın.
Poşet yatık durumdayken içine eşit bir şekilde sebzeleri yerleştirin.
Hazırladığınız köfteleri sebzelerin üzerine dizin.
Salçayı bir çay bardağı su ile eritin ve poşetin içine kaşıkla gezdirin.
Poşetlerin ağzını kendi klipsleri ile bağlayın.
Fırın tepsisine köftelere dikkat ederek yerleştirin.
Poşetlerin üzerini buharın çıkması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Çamlıca tepesi yazısının 2. bölümü ve hazırladığım müzikli videoyu izlemek için bakınız;
Muhterem'le Geziye;Çamlıca Tepesi 2008-2. bölüm