Eskiden hiç almadığım yayla kabağı,artık sık sık mutfağımda yer alıyor.
Yayla kabağı ile (pembeli) Nazife'nin bir tarifi ile tanıştım.
Daha önce pazarda görüp, almadığım bir sebzeydi.
Bazı yerlerde adı Girit kabağı olarak geçiyor.
Yayla kabağı ile ne yapabilirsiniz?
En başta dolma yapabilirsiniz,
içini etle doldurup (etli yayla kabağı) ana yemek yapabilirsiniz,
iri halkalar yada yarım ay şeklinde doğrayıp, kızartma yapabilirsiniz,
güveç yaparken (güveçte yaz türlüsü) sakız kabak yerine bu kabağı kullanabilirsiniz, çünkü eriyip yok olmuyor.
"Afiyetle Kalın"
YAYLA KABAĞI DOLMASI;
Malzemeler;
1 -1,5 kilo yayla kabağı,
İç malzemesi;
300 gram yemeklik kıyma,
2 bardak pirinç,
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 adet robottan çekilmiş kuru soğan,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
tuz,isteğe bağlı baharat,
Kapak için;
2 adet domates,
Pişirmek için;
Yarım su bardağı sıvı yağ, tuz.
TARİFİ;
Kabakların dışını tırtıklı bıçakla çizerek soyun ve yıkayın.
İç malzesini karıştırarak içini hazırlayın.
Hazırladığınız içi,kabakların içine fazla sıkıştırmadan doldurun.
Domatesleri,kabakları kapatacak boyda kesip,kabakların ağzını kapatın.
Tencereye dizdiğiniz kabak dolmalarının tuzunu,yağını ve suyunu ekleyip,ağır ateşte pişirin.
Piştikten sonra,sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
+(Medium).jpg)
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen yıl memlekete gittiğimiz zaman çektiğim resimleri yayınlayamamıştım.
Bu yıl memlekete gitmeden önce geçen yıl çektiğim ama yayınlamaya fırsat bulamadığım köy resimlerini yayınlamaya karar verdim.
3 ayrı konu başlığı altında resimleri yayınladım.
1. resimde ki konu ve resimler için bakınız;Muhterem'le Geziye-Çatalzeytin,İsmail Köyü.

2. resimde ki konu ve resimler için bakınız;Muhterem'le Geziye-İsmail Köyü,Ablamın Bahçesi
.jpg)
3. resimde ki konu ve resimler için bakınız; Muhterem'le Geziye-İsmail Köyü,Doğa.