Etkinliğimizin bu ay ki konusu;Yazlık Lezzetler.
Etkinliğimizin ev sahibi; Ala Carte sitesinden, Neslihan.
Bu sıcak yaz günlerinde hepimiz ağır-yağlı yemekleri bir tarafa bıraktık, masamızda en hafif yemeklere, zeytinyağlılara, salata çeşitlerine, sütlü tatlılara, buz gibi parfelere ve mevsim meyvelerine yer veriyoruz.
Tarifini verdiğim "çilekli irmik tatlısı" klasik irmik tatlısının çilek ve sosla zenginleştirilmiş halidir.
Bugünlerde vişne-böğürtlen ve frambuazlı hazırlayabilirsiniz.
Klasik irmik tatlısı ölçüsünü kalıbım büyük olduğu için bir kat arttırarak pişirdim.
İçine meyva kurusu veya şekerlemesi ekleyip, muhallebisine de biraz renk verebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI;
Malzemeler;
2 litre süt,
14 yemek kaşığı irmik,
14 yemek kaşığı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı meyva şekerlemesi,
1 paket meyvalı sos,
yarım kilo çilek.
Yapılışı;
Sütü, irmiği, ve toz şekeri karıştırın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar,pişirin.
Kullanacağınız kalıbı su ile çalkalayıp, biraz buzlukta tutun.
Pişen muhallebiyi kalıba dökün.
Buzlukta 4-5 saat, derin dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapmanıza yakın servis tabağına ters çevirin.
Meyvalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirip, karıştırarak soğutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayıp, süzdürün.
Ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri tatlının çevresine dizin.
Servis tabağında ki tatlının üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Dilim dilim keserek, çileklerle birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Etkinliğimizin ev sahibi; Ala Carte sitesinden, Neslihan.
Bu sıcak yaz günlerinde hepimiz ağır-yağlı yemekleri bir tarafa bıraktık, masamızda en hafif yemeklere, zeytinyağlılara, salata çeşitlerine, sütlü tatlılara, buz gibi parfelere ve mevsim meyvelerine yer veriyoruz.
Tarifini verdiğim "çilekli irmik tatlısı" klasik irmik tatlısının çilek ve sosla zenginleştirilmiş halidir.
Bugünlerde vişne-böğürtlen ve frambuazlı hazırlayabilirsiniz.
Klasik irmik tatlısı ölçüsünü kalıbım büyük olduğu için bir kat arttırarak pişirdim.
İçine meyva kurusu veya şekerlemesi ekleyip, muhallebisine de biraz renk verebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI;
Malzemeler;
2 litre süt,
14 yemek kaşığı irmik,
14 yemek kaşığı toz şeker,
2 paket vanilya,
1 çay bardağı meyva şekerlemesi,
1 paket meyvalı sos,
yarım kilo çilek.
Yapılışı;
Sütü, irmiği, ve toz şekeri karıştırın.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar,pişirin.
Kullanacağınız kalıbı su ile çalkalayıp, biraz buzlukta tutun.
Pişen muhallebiyi kalıba dökün.
Buzlukta 4-5 saat, derin dondurucuda 2 saat beklettikten sonra servis yapmanıza yakın servis tabağına ters çevirin.
Meyvalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirip, karıştırarak soğutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayıp, süzdürün.
Ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri tatlının çevresine dizin.
Servis tabağında ki tatlının üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Dilim dilim keserek, çileklerle birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Abant gölü ile ilgili yazı ve resimler için bakınız;