22 Eylül 2008 Pazartesi

KIRMIZI BİBER RULOLARI

Muhterem'le Afiyetle
Bugünlerde mutfağımda yoğun bir faliyet var.
Sebebi kırmızı biberlerin mevsimi geçmeden buzluğa biber yerleştirmek.
Kırmızı biberler son günlerini yaşıyor, yakında hem fiyatı yükselecek, hemde tezgahlardan kalkacaklar.
Onun için kırmızı biber alıp, haşlayıp, zarını soyup, buzluğa yerleştiriyorum.
Sebzeli börek yaparken kırmızı biber benim en mühim malzemem olduğu için bu şekilde hazırlayıp, buzluğa atıyorum.
Bakınız; Sebzeli Börek
Bugün tarifini verdiğim kırmızı biber rulolarını da iftara 15-20 dakika kala buzluk için hazırladığım biberlerin birazını ayırarak yaptım.
Koşturmalı bir saat olduğu için resim çekimleri ne yazık ki çok özenli olmadı😌
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA

20 Eylül 2008 Cumartesi

TAVADA ŞİPŞAK BÖREK

muhteremle afiyetle
YAMAN ETKİNLİK-ŞİPŞAK TARİFLER=TAVADA ŞİPŞAK BÖREK
Yaman Etkinliklerimizin bu ay ki konusu şipşak tarifler.
Ev sahibimiz; Bir Demet Fesleğen blogundan Eda.
Kolay gelsin Eda.
Tarifimize gelirsek;
Bu böreği yarım yufka ile daha ince hazırlıyordum, gözleme gibi oluyordu ve dürüm gibi sararak yeniliyordu.
Fakat son zamanlarda 2 bütün yufka ile tavada çevire çevire kızartarak hazırlıyorum, fırında pişmiş gibi oluyor.
Ramazandan önce akşam çayı için misafirim gelecekti.
Kek -börek ve tatlı yapmaya karar verdim.
Keki fırına verdim ama neredeyse 1 saat pişmek bilmedi.
Böreği fırına verirsem, bir de onun pişmesini beklersem çok vakit kaybedecektim.
Hemen tavada kıymalı olarak bu şekilde hazırladım.
Hava o günlerde çok sıcaktı, fırın daha fazla yanmamış ve böreğimde hemen hazır olmuş oldu.
"Afiyetle Kalın"

Tavada şipşak börek nasıl yapılır?
TAVADA ŞİPŞAK BÖREK;
Malzemeler;
4 adet yufka,
Yarım kalıp beyaz peynir,
Maydanoz,
Sıvıyağ.

TAVADA ŞİPŞAK BÖREK TARİFİ;

Teflon tavanın dibine 1-2 kaşık yağ dökün.


Üzerine bir bütün yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde açarak yerleştirin.
1 yufkayı ikiye bölün, yarısını yufkanın üzerine yerleştirip, 1-2 kaşık sıvı yağ dökün.


İç malzemesini yerleştirin ve diğer yarım yufkayı üzerine kapatın.
Tekrar 1-2 kaşık yağ döküp, kenara sarkan yufkaları katlayarak tavanın içine kapatın.

 
Tavayı ocağa yerleştirip, sürekli çevirerek her tarafını eşit bir şekilde kızartın.
Spatula ile arka yüzünü çevirip, diğer tarafını da pişirin.
Pişen böreği servis tabağına alıp, dilimleyin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

19 Eylül 2008 Cuma

BAYAT PİDE ve EKMEK PİZZASI

bayat pide nasıl değerlendirilir?
Misafir ağırlamanın en zor tarafı artan ekmek ve yemeklerdir.
Yemekler bir şekilde biter de, ekmekler bitmesine fırsat kalmadan hemen bayatlar.
Ramazan'da açken yemek hazırladığımız için her şeyi bol bol yapıp, ya yetmezse diye düşünerek fazladan ekmek yada pide alıyoruz.
Şahsen ben öyleyim, Salı günü misafirlerim için aldığım ekmek ve pideler arttı.
Mönüde börek ve pilav varken ekmek ve pidenin fazla yenmeyeceğini bile bile "olsun, bulunsun" diye aldığım pideler elimde kaldı.
Yumurta ile kızartamıyorum, hem eşim, hemde kızım yemiyorlar.
Ya papara yada Yalancı İskender yaparak değerlendirecektim.
Sonradan aklıma yeni öğrendiğim bu yöntem geldi.
Bu pideleri dün geceki sahurda pişirdim, evde tereyağ ve kaşar dışında şarküteri ürünü yoktu, ekleyemedim.
Gece gece domates ve biberle uğraşmadım ama bu basit ve yalın hali bile çok lezzetliydi,
mutlaka deneyin.
Salam-sucuk-sosis-domates-biber ve daha pek çok malzeme ekleyerek daha da zenginleştirebilirsiniz.
Daha sonra ki günlerde bol malzemeli olarak hazırladım.
Bakınız; Bol Malzemeli Bayat Pide Pizzası
Ayrıca Bayat ekmek ve pideleri değerlendirebileceğiniz bütün tariflerim 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"