9 Haziran 2009 Salı

ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP

Havalar iyice ısındı.
Bir kaç gündür İstanbul kavruluyor.
Dün sokakta ki termometreler 36 dereceyi gösteriyordu.
Hiç evden çıkmayıp, gölgede kalmak lazım ama ya iş için yada başka şeyler için mutlaka sokağa çıkıyoruz.
Havalar ısınınca yeme içme düzenimiz de hemen değişiyor.
En başta çorba tamamen masamızdan kalktı.
Ağır yağlı yemekler ve ağır şerbetli tatlılar artık yenmiyor.
Tatlı ihtiyacımızı mümkün oldukça sütlü tatlılar ile karşılıyoruz.
Bu tarifteki tatlı da oldukça hafif, sütlü-meyveli ve kurabiyeli bir tatlı.
"Afiyetle Kalın"

ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP
Malzemeler;
Yarım kilo çilek,
1 paket vanilyalı puding,
3,5 bardak süt,
5 adet un kurabiyesi (kurabiyeyi hazır da alabilirsiniz, evde olan kendi yaptığınız kurabiyeyi de değerlendirebilirsiniz)
Süslemek için; Nane yaprakları.
Not;
Bu ölçülerle, kullandığınız kadeh yada kasenin büyüklüğüne ve derinliğine göre 4-5 adet tatlı elde edebilirsiniz.
TARİFİ;
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve iyice süzün.
Süt ile pudingi pişirin.
Üzerini süslemek için 5-6 adet çilek ayırın.

Diğer çilekleri doğrayarak servis yapacağınız kadeh yada kasenin dibine yerleştirin.
Üzerine 1-2 kaşık puding yerleştirin.

Tekrar çilek ve puding ekleyin.

Un kurabiyesini elinizle ufalayarak yada biraz daha büyük parçalayarak pudingin üzerine yerleştirin.
Kurabiyenin üzerine tekrar puding yerleştirin.
En üstüne ufak doğranmış çilek veya kuruyemiş serpin.
Nane yapraklarını ve 1 adet çileği kürdana batırın.

Tatlıyı nane yapraklı çilek ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bugünlerde çok sayıda ki gülleri ile tam bir Gül-Hane olan Gülhane Parkı'na gitmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye- Dün Gülhane'de...

4 Haziran 2009 Perşembe

SOMON BALIKLI ENGİNAR

muhteremle afiyetle
Önceki yazımda baharatlı somon tarifi vermiş, aynı somonlarla "somonlu enginar" pişirdiğimden bahsetmiştim.
Arayı fazla soğutmadan somonlu enginar tarifini vereyim, dedim.
Enginarlar halen tezgahlarda ama her geçen gün kılçıklaşmaya başladılar.
Enginar pişirmek için son günler.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"


1 Haziran 2009 Pazartesi

BAHARATLI SOMON BALIĞI

muhteremle afiyetle
Balık mevsimi geçti.
Taze balıklar tezgahtan kalktı.
Artık ithal ve donmuş balıklar tezgahlarda ki yerini aldı.
Bu tarifi, ithal Norveç somonu ile hazırlandım.
Serviste Akdeniz yeşilliği ve roka kullandım.
Ben balık yemediğim için eşim afiyetle yedi.
Somon diliminin birisi ile somonlu enginar pişirdim.
Diğer somon balığı tariflerim için, bakınız;

Fırında Sebzeli Somon

Izgarada Yerli Somon

Somon Balıklı Enginar


"Afiyetle Kalın"
somon tarifi
BAHARATLI SOMON BALIĞI;
Malzemeler;
3 adet somon,
2 yemek kaşığı biberiye,
2 yemek kaşığı tane karabiber,
Tuz ve toz karabiber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı.


BAHARATLI SOMON BALIĞI TARİFİ;
Somon dilimlerini yıkayıp, iyice süzün.
Baharatlarını ve tuzunu ekleyin.
Teflon veya çelik tavanın dibini yağlayın.
Tavayı biraz kızdırıp, hazırladığınız balıkları önlü arkalı pişirin.
Not;
Tavanın soğuk olması balıkların tavaya yapışmasına sebep olabilir.
"Afiyet Olsun"