Bir kaç gündür İstanbul kavruluyor.
Dün sokakta ki termometreler 36 dereceyi gösteriyordu.
Hiç evden çıkmayıp, gölgede kalmak lazım ama ya iş için yada başka şeyler için mutlaka sokağa çıkıyoruz.
Havalar ısınınca yeme içme düzenimiz de hemen değişiyor.
En başta çorba tamamen masamızdan kalktı.
Ağır yağlı yemekler ve ağır şerbetli tatlılar artık yenmiyor.
Tatlı ihtiyacımızı mümkün oldukça sütlü tatlılar ile karşılıyoruz.
Bu tarifteki tatlı da oldukça hafif, sütlü-meyveli ve kurabiyeli bir tatlı.
"Afiyetle Kalın"
ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP
Malzemeler;
Yarım kilo çilek,
1 paket vanilyalı puding,
3,5 bardak süt,
5 adet un kurabiyesi (kurabiyeyi hazır da alabilirsiniz, evde olan kendi yaptığınız kurabiyeyi de değerlendirebilirsiniz)
Süslemek için; Nane yaprakları.
Not;
Bu ölçülerle, kullandığınız kadeh yada kasenin büyüklüğüne ve derinliğine göre 4-5 adet tatlı elde edebilirsiniz.
TARİFİ;
TARİFİ;
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve iyice süzün.
Diğer çilekleri doğrayarak servis yapacağınız kadeh yada kasenin dibine yerleştirin.
Un kurabiyesini elinizle ufalayarak yada biraz daha büyük parçalayarak pudingin üzerine yerleştirin.
Kurabiyenin üzerine tekrar puding yerleştirin.
En üstüne ufak doğranmış çilek veya kuruyemiş serpin.
Tatlıyı nane yapraklı çilek ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bugünlerde çok sayıda ki gülleri ile tam bir Gül-Hane olan Gülhane Parkı'na gitmeye ne dersiniz?