12 Haziran 2009 Cuma

12.İSMEK FESHANE SERGİSİ-YEMEK BRANŞI

İSMEK 12. sergisini Feshane'de Cumartesi günü açtı.
Ben dün gitme fırsatını buldum ve gittim.
Her şey yine tek kelime ile, mükemmeldi.
Yapılan eserleri, verilen emeği görünce insanın bunu bir kursiyer mi yapmış diye inanası gelmiyor.
Hepsi birbirinden güzel ve muhteşem eserler var.
Yapılan eserler o kadar güzel sunulmuş ki, o kadar emek verilmiş ki 1 hafta içinde toplanıyor olmasına üzülüyorsunuz.
Unutmayın serginin süresi Pazar günü bitiyor.
İsmek sadece el sanatları,dikiş-nakış gibi branşlarda değil, meslek edindirmeden tutunda, hobi olarak yapılabilecek pek çok branşta eğitim veriyor.


9 Haziran 2009 Salı

ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP

Havalar iyice ısındı.
Bir kaç gündür İstanbul kavruluyor.
Dün sokakta ki termometreler 36 dereceyi gösteriyordu.
Hiç evden çıkmayıp, gölgede kalmak lazım ama ya iş için yada başka şeyler için mutlaka sokağa çıkıyoruz.
Havalar ısınınca yeme içme düzenimiz de hemen değişiyor.
En başta çorba tamamen masamızdan kalktı.
Ağır yağlı yemekler ve ağır şerbetli tatlılar artık yenmiyor.
Tatlı ihtiyacımızı mümkün oldukça sütlü tatlılar ile karşılıyoruz.
Bu tarifteki tatlı da oldukça hafif, sütlü-meyveli ve kurabiyeli bir tatlı.
"Afiyetle Kalın"

ÇİLEKLİ-KURABİYELİ KUP
Malzemeler;
Yarım kilo çilek,
1 paket vanilyalı puding,
3,5 bardak süt,
5 adet un kurabiyesi (kurabiyeyi hazır da alabilirsiniz, evde olan kendi yaptığınız kurabiyeyi de değerlendirebilirsiniz)
Süslemek için; Nane yaprakları.
Not;
Bu ölçülerle, kullandığınız kadeh yada kasenin büyüklüğüne ve derinliğine göre 4-5 adet tatlı elde edebilirsiniz.
TARİFİ;
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın ve iyice süzün.
Süt ile pudingi pişirin.
Üzerini süslemek için 5-6 adet çilek ayırın.

Diğer çilekleri doğrayarak servis yapacağınız kadeh yada kasenin dibine yerleştirin.
Üzerine 1-2 kaşık puding yerleştirin.

Tekrar çilek ve puding ekleyin.

Un kurabiyesini elinizle ufalayarak yada biraz daha büyük parçalayarak pudingin üzerine yerleştirin.
Kurabiyenin üzerine tekrar puding yerleştirin.
En üstüne ufak doğranmış çilek veya kuruyemiş serpin.
Nane yapraklarını ve 1 adet çileği kürdana batırın.

Tatlıyı nane yapraklı çilek ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bugünlerde çok sayıda ki gülleri ile tam bir Gül-Hane olan Gülhane Parkı'na gitmeye ne dersiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye- Dün Gülhane'de...

4 Haziran 2009 Perşembe

SOMON BALIKLI ENGİNAR

muhteremle afiyetle
Önceki yazımda baharatlı somon tarifi vermiş, aynı somonlarla "somonlu enginar" pişirdiğimden bahsetmiştim.
Arayı fazla soğutmadan somonlu enginar tarifini vereyim, dedim.
Enginarlar halen tezgahlarda ama her geçen gün kılçıklaşmaya başladılar.
Enginar pişirmek için son günler.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"